Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Novák Katalin fideszes köztársasági elnök.
Novák Katalin fideszes köztársasági elnök. Fotó: Facebook/Novák Katalin

Vidéki prókátor néven Facebook-oldalt indított az az ügyvéd, aki kirobbantotta a Novák Katalin, Varga Judit és Balog Zoltán bukását eredményező, de lezártnak korántsem tekinthető kegyelmi botrányt.

A kilétét felfedni egyelőre nem szándékozó ügyvéd szerint személye nem lényeges, nincs is annyira kedve „a mai magyar közéletben való részvételhez”, a 444-nek pedig korábban telefonon azt mondta, alapítója volt az MDF-nek a városában és ’98-ban a Fideszbe is belépett egy időre.

A Vidéki prókátor első Facebook-bejegyzésében arról ír, hogyan bukkant a jogtárban a Kúria BH. 2024.3 számon közzétett, felülvizsgálati eljárásban meghozott határozatára. Mint írja,

undorral és elborzadva olvasta a határozat első 23 pontját, melyekben a Kúria leírta az első- és a másodfokon eljárt bíróságok határozatait, valamint az azokban megállapított és a felülvizsgálati eljárásban már nem támadható tényállást.

Majd nem akart hinni a szemének, amikor ahhoz a részhez ért, ahol Novák Katalin elnöki kegyelmét taglalták.

„Elnöki kegyelem? Egy ilyen – még büntetőügyekhez szokott ügyvéd szemével nézve is – ocsmány, undorító ügyben, melyben szexuálisan abuzált, ráadásul érzelmileg, lelkileg és egzisztenciálisan teljesen kiszolgáltatott, gyermekotthonban nevelkedő kiskorúak a sértettek? És pont egy olyan politikustól, aki egész politikusi karakterét a család- és gyermekvédelemre építette fel, ráadásul a »gyermekvédelmi«, »pedofilellenes« propagandakampány kellős közepén, amikor azzal harsogják tele közpénzből az országot, hogy a gyermekek védelme miatt támadja »hazánkat« »Brüsszel«?” – írja az ügyvéd, aki állítása szerint ekkor határozta el, hogy a független sajtón keresztül muszáj erről tájékoztatnia a közvéleményt.

Hogyan és miért robbantottam ki a kegyelmi botrányt?A közvéleményt és a politikai életet felforgató, a köztársasági…

Posted by Vidéki prókátor on Wednesday, February 21, 2024

A poszt szerzője azt állítja, nem tudja, hogy volt-e ebben az ügyben bármiféle konspiráció, összeesküvés, előre eltervezett agyafúrt leszámolási akció (szerinte nem), azt pedig végképp tagadja, hogy ilyesminek részese lett volna.

Állítása szerint sem Magyar Pétert, sem a Fidesz egyetlen más volt, vagy jelenlegi politikusát nem ismeri személyesen, a magyar közéletben kizárólag a közösségi portálon megosztott gondolataival szerepel.

„Kiemelendő továbbá, hogy a kegyelmi döntést valójában nem én, nem is a 444, hanem a Kúria hozta – bár anonimizált formában, de könnyen beazonosítható módon – nyilvánosságra, és – miként azt ez előzőekben írtam – legkésőbb a Kúriai Döntések 2024. januári számának megjelenését követően a botrány kirobbanása elkerülhetetlen és már csak idő kérdése volt” – írja a Vidéki prókátor néven publikáló ügyvéd.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül