Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Novák Katalin lemondását követelik a pedofilbotrány miatt, a kormánysajtó mentegeti a bűnöst

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 29-én.
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 29-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nagy felzúdulást keltett Novák Katalin döntése, amelynek értelmében – a hivatalos indoklás szerint a pápalátogatás miatt – 2023. április 27-én a fideszes köztársasági elnök kegyelmet adott a rábízott gyerekeket éveken keresztül zaklató bicskei gyermekotthon volt igazgatóját fedező bűntársnak.

A 444.hu emlékeztet, a pedofil igazgató 8 év börtönt kapott, az elnöki kegyelemben részesült volt igazgatóhelyettes pedig az eredetileg 3 év 4 hónapra szóló letöltendőjének hátralévő részét 5 év felfüggesztettre cserélhette. Az igazgató bűntársának ezen felül elengedték a foglalkozástól eltiltás büntetés és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés hátralévő részét, továbbá mentesült a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól is.

Pedig a tíz gyereket molesztáló igazgatót fedező helyettes odáig ment, hogy hamis vallomást írt az egyik gyerek nevében ezzel a szöveggel:

„Én kitaláltam, hogy közösen kivertük a nemi szervem, és hogy ilyet más gyermekkel is csinált már. Igazság az, hogy nem húzta le a nadrágom, és nem fogta meg és nem verte ki.”

Novák Katalin szégyellje magát!

Miután a kegyelmi döntés kiderült, az egyik sértett Novák Katalinnak azt üzente, „szégyellje magát”.

Gál András, az áldozatokat korábban képviselő ügyvéd pedig az RTL Híradóban a sértettek, a sértetti képviselet és a bíróságok arcul köpésének nevezte a köztársasági elnök cselekedetét.

Novákot többek között Donáth Anna, a Momentum elnöke is lemondásra szólította fel:

„Ilyen förtelmes döntést hozni, ilyen módon visszaélni az elnöki hatalommal egész egyszerűen elfogadhatatlan. Ez a döntés azt mutatja, hogy se lelkiismeret, se elemi jóérzés, se tisztesség nincs a köztársasági elnökben”

írta Facebook-posztjában Donáth.

Nem tudok napirendre térni Novák Katalin kegyelmével kapcsolatban, amivel kiszabadult a börtönből a pedofilsegítő…

Posted by Donáth Anna on Friday, February 2, 2024

A pedofil igazgató bűntársát mentegeti a kormánysajtó

A kormánysajtó azért megtette a tőle elvártat, a 444.hu szúrta ki, hogyan védelmezi a Magyar Nemzet a kegyelemben részesült bűntársat. A névtelen cikk szerint az alábbi „erényei” miatt kellene rokonszenvezni a felettese bűneit eltussoló igazgatóhelyettest:

  • a börtönben „a házirendet és a kapott utasításokat betartotta, maximálisan együttműködött”;
  • „követte a szabályokat, fenyítve nem volt, a kapcsolattartása rendezett volt”;
  • „végzettsége testnevelő tanár, fejlesztő pedagógus, síoktató, számos sportágban edzői diplomával rendelkezik, erdélyi családból származik”;
  • „minden munkahelyén tisztelet övezte, a szaktudását elismerték, a tanítványai szerették”.

A kormánypárti propagandalap azt is leírta, hogy „egyesek szerint az elítélt ellen folytatott eljárás egy koncepciós eljárás volt, amely során számos eljárási szabálysértés történt, az ítélet megalapozatlan volt, s a történések rémálomszerűek voltak, amely kihatott az érintett és családja munkájára és egészségére is”.

Kapcsolódó friss hírek