Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be
Fotó: Facebook/Continental Magyarország

Novemberben és decemberben 25-25 alkalmazottját bocsátja el a Continental gumivállalat makói gyára, köztük olyanokat is, akik fél éve még az indonéz munkavállalók betanítását végezték – tudta meg a Népszava.

Hajdú Roland, a Gumiipari Szakszervezet helyi titkára a lappal közölte, a gyárvezetés a szakszervezetet sem az elbocsátások tényéről, sem annak mértékéről nem tájékoztatta. Ez egyébként törvényileg nem is kötelességük, mert a két lépcsőben 50 fő elküldése nem számít csoportos leépítésnek.

Az elbocsátások okairól a gyár dolgozói kizárólag a sajtóból értesültek, és elsősorban azt furcsállják, hogy csak magyar dolgozókat bocsátanak el, akik közül többen 20 évnél is régebb óta dolgoznak ott.

A gyárban ezért olyan hírek kezdtek terjedni, hogy a külföldi munkavállalók előtt nyitnák meg az utat a mostani elbocsátásokkal. Ezt az elméletet erősíti az is, hogy jelenleg közel százötven indonéz munkás dolgozik a gyárban.

Hajdú szerint az elbocsátás olyanokat is érint, akik

fél éve még az indonéz munkavállalók betanítását végezték a makói gyárban, és akiket joggal tartanak a legkiválóbb helyi dolgozóknak.

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. az elbocsátásokat a piac romlásával és az elmaradó megrendelésekkel indokolta. Azt is közölték, hogy a szabályozás által előírtnál magasabb összegű végkielégítést adnak a távozó munkatársaknak.

Kapcsolódó friss hírek