Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Száz embert rúgnak ki az év végén Makón és Hódmezővásárhelyen

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. hódmezővásárhelyi egysége.
A Villeroy & Boch Magyarország Kft. hódmezővásárhelyi egysége. Fotó: hodpress.hu

Mintegy 50 fős létszámleépítésre készül Makón a Continental gumigyár 2023 végén, Hódmezővásárhelyen pedig a Villeroy & Boch Magyarország Kft. bocsátja el durván félszáz emberét gazdasági okokból.

A Promenad24 beszámolója szerint a Continental leépítése a gyártási és a támogatói területeket is érinti, és jelentős számban küldenek el helyi dolgozókat.

Úgy tudni, Makó önkormányzata válaszul egyszeri 100 ezer forinttal támogatná azokat a helyben lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyeket, akiket 2023. szeptember 1-je után bocsátott el a Continental, erről a szerdai közgyűlésen születhet döntés.

A Continental nemzetközi céghálózatának hat gyára, egy gumiabroncs-kereskedelmi központja, és egy fejlesztési központja is van Magyarországon, ezek együtt több mint 8000 embernek adnak munkát. A makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. európai autóipari cégeknek készít alkatrészeket, például a kocsik fűtési-hűtési rendszeréhez való csöveket.

Hódmezővásárhelyen is lapát jön karácsonyra

A német tulajdonú Villeroy & Boch Magyarország Kft. már meg is állapodott az Üzemi Tanáccsal és a szakszervezetekkel a létszámleépítés mértékéről – írja az ottani leépítésről a Hódpress. A cég közleménye szerint Hódmezővásárhelyen 50 magyar munkavállalótól válnak meg, 45-en felmondással távoznak csoportos létszámcsökkentés keretében, három főnek lejár a határozott idejű szerződése, amit nem hosszabbítanak meg, ketten pedig közös megegyezéssel mennek.

A lépésnek gazdasági okai vannak: a Villeroy & Boch szerint 2023-ban jelentősen csökkent az európai fürdőszobapiac, jelentősebb felfutás pedig nem várható 2024-ben.

Kapcsolódó friss hírek