Baleset

Elfogták az orosz-magyar kettős állampolgárt, aki Solymáron két nőt gázolt el a zebrán, majd hazament gondolkodni

Baleset

Sokkoló videó: zebrán gázolt el két nőt egy BMW Solymáron, majd továbbhajtott, keresik a rendőrök

Tech

Megint változik a Facebook és az Instagram, ez történik az üzeneteinkkel

Orbán ma a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján köpködte Európát

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és lham Alijev azeri elnök (j) a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján Asztanában 2023. november 3-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és lham Alijev azeri elnök (j) a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján Asztanában 2023. november 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Pekingi zavart rángatózása után immár Kazahsztánban sóvárog új barátok után Orbán Viktor – tegnap még helyi népviseletbe is beöltözött, csak valakikhez tartozhasson, ha már a nyugati civilizációból szépen lassan kiszorul.

A MTI híre szerint Orbán pénteken Asztanában, a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján osztotta az észt: arról magyarázott, hogy az elmúlt időszak globális fejleményei viharosak voltak, és az európai politikát súlyos kihívások uralják!

Az unió ruszki-ügynök „trójai falova” úgy értékelt, hogy európai nézőpontból a globális biztonság, a hidegháború vége óta, most van a legrosszabb állapotban. „Soha nem volt a helyzet olyan nehéz és bonyolult az elmúlt harminc évben, mint most” – állította.

A magyar kormányfő elmesélte a tanács résztvevőinek, hogy másfél éve tart az orosz-ukrán háború, a Közel-Keleten fegyveres konfliktus van, az Európai Unió országaiban a terrorfenyegetettség egyre súlyosabb, és

a migráció „lökéshullámait” nem tudják megállítani Európa határainál, „az egyetlen kivétel ez alól Magyarország”

– mondta, arról már mélyen hallgatva, hogy éppen Magyarország engedi el ezrével az embercsempészeket, Szlovákia pedig kénytelen volt visszaállítani a határellenőrzést, annyira „sikerül” megállítanunk a migrációt.

Orbán szerint a világgazdaság rövid időn belül kétszer is fejre állt, egyszer a Covid, egyszer az ukrajnai háború miatt, miközben megemelkedtek az energiaárak, ami súlyosan rontja az európai versenyképességet.

Emellett „Európa” természetesen Putyin agresszióját sem kezeli jól: „eltelt másfél év, és azt kell mondjam, nyilvánvaló, hogy az eddigi európai stratégia kudarcot vallott” – cinikuskodott az ukrán-gyűlölő, háborús gyújtogató magyar kormányfő.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Vlagyimir Putyin megerősítette, hogy indul a 2024-es oroszországi elnökválasztáson

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

Orbán Viktor kiáll a sajtó elé, ekkor kaphatja a kínos kérdéseket

A ruszkibérenc magyar kormányfő azt követeli, vegyék le az ukrán csatlakozás témáját a jövő heti EU-csúcs napirendjéről

Kis híján tragédia érte Szijjártó Pétert, egy atya sietett a segítségére