Baleset

Nagy baleset az M1-es autópályán, mentőhelikopter is érkezett

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Idén augusztusig már 1385 külföldi embercsempészt engedetek szabadon a magyar börtönökből

Rendőrautó a lezárt Röszke és Horgos közti közúti átkelőnél 2020. január 28-án.
Rendőrautó a lezárt Röszke és Horgos közti közúti átkelőnél 2020. január 28-án. Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Augusztus elejéig 1385 külföldi embercsempészt engedtek ki a magyar börtönökből – ismerte el a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a 24.hu kérdésére. A Demokratikus Koalíció ezzel kapcsolatban arra vár választ Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy még hány elítélt embercsempészt akar a kormány szabadon engedni és nem tart-e attól, hogy az ilyen bűnözők tömeges elengedése miatt felfüggesztik Magyarország schengeni tagságát.

Mustó Géza, a DK „árnyék-belügyminisztere” hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt: bár korábban az Orbán-kormány óriásplakátokon hirdette, hogy „ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket és nem veheted el a magyarok munkáját”, most viszont külföldi vendégmunkások ezreit engedi Magyarországra, ráadásul idén augusztusig már összesen 1385 külföldi embercsempészt engedett szabadon a magyar börtönökből.

A DK ezért írásbeli kérdést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszternek, akitől arra vár választ: még hány embercsempészt akar még a kormány szabadon engedni és nem fél-e attól, hogy ezek az emberek veszélyes bűnözőket, terroristákat hoznak Magyarországra – közölte. Hozzátette: arra is választ várnak, hogy kormány nem tart-e attól, hogy az elítélt embercsempészek tömeges elengedése miatt felfüggesztik Magyarország schengeni tagságát, vagyis megszűnik a magyarok szabad utazása az Európai Unióban.

Mustó Géza szerint az embercsempészek tömeges szabadon engedése súlyos és veszélyes lépés az Orbán-kormány részéről, és nem véletlen, hogy Ausztria már bevezette az ellenőrzést a magyar határon, az Egyesült Államok pedig szigorította a magyarok beutazását.

A demokratikus országok közül szinte senki sem bízik már az Orbán-kormányban, így hát marad a barátkozás a török, az üzbég, a türkmén diktátorokkal – jegyezte meg.

Kapcsolódó friss hírek