Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Putyin megdicsérte a kitartó Orbánt pekingi légyottjuk után

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor magyar miniszterelnök tudja, hogyan kell kitartóan kiállni az érdekeiért

– jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 orosz tévécsatornának, kettőjük pekingi tárgyalását követően.

A ruszki háborús bűnös úgy magyarázta: Orbán Viktor „az európai politikusok azon kis létszámú csoportjához tartozik, akik tudják, hogyan kell megvédeni az érdekeiket, és ő ezt kitartóan, következetesen, véleményem szerint teljesen tapintatosan teszi. Távolról sem mindig egyeznek meg nézeteink, ráadásul gyakran különböző platformon állunk, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy beszélgessünk és megoldást keressünk bizonyos kérdésekre, problémákra”.

Rászolgált a dicséretre

Orbán Viktor kedden Pekingben „kétoldalú tárgyalást” folytatott Vlagyimir Putyinnal. A magyar miniszterelnök (aki máskor szereti magát „szuverén, utcai harcosként” láttatni), ezúttal is maximálisan igyekezett orosz gazdáinak megfelelni:

Orbánt egyébként valószínűleg keményen stresszeli, hogy az orosz vezetés valamivel sakkban tartja. Erről árulkodik az a pár perc, amikor a kormányfő Pekingben sem tudott úrrá lenni kényszeres matatásán: míg Putyin beszélt, ő végig zavartan pakolászta a jegyzeteit, összevissza fogdosta a nyakkendőjét, az orrát, a zakóját, mintha az „erős, szuverén vezető” Putyin jelenlétében nem éppen lenne a helyzet magaslatán:

Kapcsolódó friss hírek