Életmód

24.hu: fejenként egymillió forintot kér a veszprémi érsek az egyházmegye papjaitól

Oktatás

Nyugállományú rendőr vezérezredes: januártól tovább emelkedik a pedagógusok bére

Bűnügy

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Putyin megdicsérte a kitartó Orbánt pekingi légyottjuk után

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor magyar miniszterelnök tudja, hogyan kell kitartóan kiállni az érdekeiért

– jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 orosz tévécsatornának, kettőjük pekingi tárgyalását követően.

A ruszki háborús bűnös úgy magyarázta: Orbán Viktor „az európai politikusok azon kis létszámú csoportjához tartozik, akik tudják, hogyan kell megvédeni az érdekeiket, és ő ezt kitartóan, következetesen, véleményem szerint teljesen tapintatosan teszi. Távolról sem mindig egyeznek meg nézeteink, ráadásul gyakran különböző platformon állunk, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy beszélgessünk és megoldást keressünk bizonyos kérdésekre, problémákra”.

Rászolgált a dicséretre

Orbán Viktor kedden Pekingben „kétoldalú tárgyalást” folytatott Vlagyimir Putyinnal. A magyar miniszterelnök (aki máskor szereti magát „szuverén, utcai harcosként” láttatni), ezúttal is maximálisan igyekezett orosz gazdáinak megfelelni:

Orbánt egyébként valószínűleg keményen stresszeli, hogy az orosz vezetés valamivel sakkban tartja. Erről árulkodik az a pár perc, amikor a kormányfő Pekingben sem tudott úrrá lenni kényszeres matatásán: míg Putyin beszélt, ő végig zavartan pakolászta a jegyzeteit, összevissza fogdosta a nyakkendőjét, az orrát, a zakóját, mintha az „erős, szuverén vezető” Putyin jelenlétében nem éppen lenne a helyzet magaslatán:

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Százból csak 6 fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

A ruszkibérenc magyar kormányfő azt követeli, vegyék le az ukrán csatlakozás témáját a jövő heti EU-csúcs napirendjéről

München a hibás: betett a MÁV-nak a németországi havazás