Bűnügy

Gépfegyverrel lőttek Mórahalomnál szerb és magyar járőrökre

Belföld

Nagy baleset az M3-ason Gödöllőnél, 10-12 kilométeres a torlódás

Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Orbán Viktor irányt mutatott Kötcsén, és elárulta, a korábbinál is tovább óhajt miniszterelnök lenni

Eddig 2030-ig tervezett, de most már 2034-ben gondolkodik, mert „a Covid és a háború elvett négy évet”.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én.
Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Szombaton tartotta Kötcsén éves zártkörű eligazítását Orbán Viktor a Fidesz vezetőinek és a párt holdudvarába tartozó néhány kiválasztottnak.

A Telex tudósítása szerint a miniszterelnök arról beszélt, hogy 2034-ig tervezi a saját kormányzását. Emlékezhetünk, korábban még csak 2030 volt a céldátum, de Orbán szerint azért van szüksége repetára, mert „a Covid és a háború elvett tőlünk négy évet”.

Orbán Viktor egy 15 pontos nagy tervvel is előállt, melynek fő célja, hogy „nagyok, erősek és gazdagok” legyünk, „tiszteljen minket a világ”. Továbbra sem engedi el a „demográfiai fordulat” című vágyálmát sem, dacára annak, hogy ezzel kapcsolatban eddig a legapróbb előrelépést sem sikerült felmutatnia a „családbarát kormánynak”.

Orbán vágyálmai között szerepel még a „munkaalapú gazdaság” (ez még néhány kínai akkugyárral akár meg is valósulhat), hitelfelvételek helyett hitelezővé és modern ipari nemzetté válás, hadseregfejlesztés és energetikai önellátás is. Szorgalmazza azt is, hogy (a gonosz nyugati multik mintájára) a magyar vállalkozók fektessenek be külföldön, és hozzák haza a profitot.

A beszámoló szerint a miniszterelnök Kötcsén elismerte, hogy csökkent a Fidesz támogatottsága, de szerinte nem annyira, mint más európai kormányzó pártoké. Azt sem tagadta, hogy tíz év után először csökkent a reálbérek értéke, de úgy véli, ez a tendencia év végére megfordul.

Továbbra is nagy félelme „Európa iszlamizációja”, ezzel kapcsolatban Orbán most is azt szajkózta, hogy belátható időn belül Nyugatról keresztény közösségek fognak Magyarországra menekülni emiatt.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor elutazott

Várkonyi Andrea: „A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni”

Orbán, miután az EU legmagasabb inflációját szakította a magyarok nyakába bejelentette, hogy a kormány átvette az infláció elleni küzdelem feladatát

Uniós biztossal tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor megcsiklandozta a nyugdíjasokat: novemberben kemény vagyonokat visz a postás

Felmondott a státusztörvény miatt, buszsofőr lett nettó 5-600 ezerért a Földes Ferenc Gimnázium tanára