Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Gazdaság

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Szijjártó Péter újabb akkumulátorgyárat jelentett be, Nyíregyháza is kap egyet

Ezzel a világ tíz legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója közül már öt jelen lesz hazánkban.

Szijjártó Péter újabb akkumulátorgyárat jelentett be, Nyíregyháza is kap egyet
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Nyíregyházán építi fel első európai üzemét a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártója, a kínai Sunwoda, mintegy 580 milliárd forint értékű beruházással – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten. A miniszter lelkesen osztotta meg, hogy „több ezer munkahelyet” teremt majd Nyíregyházán az üzem, hogy kiknek – távolkeleti vendégmunkásoknak, vagy magyaroknak – azt egyelőre nem tudni.

Szijjártó azt állította, a gyár teljes vízigényének 90 százalékát tisztított szennyvízből fogják biztosítani, és pusztán kézmosási, ivási és egyéb hasonló célokból fognak ivóvizet felhasználni, ráadásul szennyvíz-előkezelőt is építenek.

A cég állítólag napelemparkot is telepít, és a gyár csatlakozni fog az önkormányzati monitoring rendszerhez a levegő-, talaj- és vízszennyeződések megelőzésének garantálása érdekében – sorolta a miniszter. Kiemelte, hogy ezzel a világ tíz legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója közül már öt jelen lesz hazánkban.

☀️ 580 milliárd forinttal és több ezer új munkahellyel reggel bejelentettük az idei év eddigi legnagyobb beruházását….

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, July 27, 2023

A külgazdasági és külügyminiszter úgy tudja, óriási harc zajlik ezen beruházásokért, és egyes országok „tisztességtelen eszközöket” is bevetnek, például felbérelnek másokat, hogy „megtévesszék az embereket”, vagy hogy „kihasználják az emberek újtól való félelmét”.

Kapcsolódó friss hírek