Baleset

Meghalt egy biciklis, miután autóval ütközött Szarvason

Időjárás

Ezt az időjárást már nem hiszed el – mutatjuk a hétvége friss előrejelzését

Időjárás

Hidegfront érkezik szombaton, látszik már a lehűlés

Lejárató hadjáratot indított a kormánysajtó egy pedagógus-szakszervezeti vezető ellen, mert az nyugdíjas

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke (j) és Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője (b) a Belügyminisztérium épületénél a PSZ által szervezett budapesti tüntetés előtt 2022. november 26-án.
Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke (j) és Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője (b) a Belügyminisztérium épületénél a PSZ által szervezett budapesti tüntetés előtt 2022. november 26-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Évekkel ezelőtt megszűnt a pedagógusi jogviszonya Nagy Erzsébetnek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányi tagjának, aki ennek ellenére folyamatosan úgy beszél, mintha ő is egy lenne a nap mint nap oktató pedagógusok közül – írja a Vasárnap.hu nevű kormánypárti propagandaoldal.

Bár Nagy Erzsébet a lapnak elmondta, hogy 2021. november végén lejárt a felmentési ideje, és az Orbán-kormány által bevezetett, nőknek járó negyven év jogosultsági idő alapján ment nyugdíjba, a propagandisták most azzal támadják, hogy

„nyilvánosan nem említette meg eddig, hogy valójában már nem tanít, sőt sokszor úgy fogalmazott, mintha ő is tanítana, mintha nem nyugdíjasként, hanem aktív tanárként, a pedagógusok kollégájaként tevékenykedne!”

A PSZ visszautasítja a kormánysajtó lejárató szándékát

A Pedagógusok Szakszervezete honlapján reagált a támadásra, közleményük szerint egy szakszervezeti vezető kompetenciáját, érdekvédő tevékenységét nem az határozza meg, hogy munkaviszonya van, netán nyugdíjas.

„Ráadásul Nagy Erzsébetnek több évtizedes oktatási-tanítási tapasztalata van, pontosan tudja, mi zajlik az oktatási intézményekben. Ezen az sem változtat, hogy Nagy Erzsébet lassan két éve nyugdíjas, de a kormánypárti sajtó most tálalta a hírt”

– írták.

A szakszervezet szerint a dolog egyetlen magyarázata a szakszervezetek lejáratása, annak a kormányzati tervnek az elfogadtatása a társadalommal, hogy nincs szükség a jelenlegi rendszer fenntartására, miszerint a szakszervezeti tagdíjakat a munkáltató vonja le és utalja tovább az érdekképviseleteknek.

Felszólítják a kormányt, hogy „tegyen le a szakszervezetek megfélemlítéséről, ne terjesszen be a munkavállalók érdekeit sértő, jogaikat korlátozó javaslatot a parlament elé!”

Ezek is érdekelhetnek

A Pedagógusok Szakszervezete „határozottan felszólítja” a kormányt

Botrány lett Gulyás Gergely cigányozásából, több szervezet is nekiment a miniszternek

Mi történt? Pintér Sándor azonnali hatállyal, indoklás nélkül fontos vezetőket rugdosott ki szombaton

Több mint 2 ezer pedagógus mondott fel az utóbbi hónapokban a státusztörvény miatt

Orbán Viktor elutazott

Pedagógusok Szakszervezete: elismerés jár azoknak, akik még a pályán maradtak