Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Botrány lett Gulyás Gergely cigányozásából, több szervezet is nekiment a miniszternek

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. július 27-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. július 27-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Mint arról korábban beszámoltunk, lesújtó eredmény hozott a magyar diákok legutóbb szövegértési kompetenciamérése, a nyolcadikosoknál és a tizedikeseknél különösen nagy volt a visszaesés.

Meg is kapta a rossz eredményeket firtató kérdést Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón, válasza pedig sokaknál kiverte a biztosítékot. A miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis arról beszélt, hogy integrációs problémák vannak az oktatásban, és

„ahol több a cigány gyermek, ott rosszabbak az eredmények”.

Gulyás szavaira több szervezet is rámart, Varga Ferenc volt jobbikos képviselő a Facebook-oldalán azt írta, „Gulyás Gergely így próbálja meg a roma gyermekek nyakába varrni a magyar oktatás siralmas teljesítményét”.

Egyben beismeri a Fidesz felzárkóztatással kapcsolatos kudarcát is

– tette hozzá Varga Ferenc, aki úgy véli, a romák felzárkóztatására kapott EU-s pénzeket a kormány ellopta. A volt jobbikos képviselő bocsánatkérésre szólította fel Gulyás Gergelyt.

Gulyás Gergely így próbálja meg a roma gyermekek nyakába varrni a magyar oktatás siralmas teljesítményét❗️Egyben…

Posted by Varga Ferenc on Thursday, July 27, 2023

A Pedagógusok Szakszervezetének a HVG-hez eljuttatott nyilatkozatában és a Roma Sajtóközpont nyílt levelében is az olvasható, hogy tizenkét év kormányzás után nem érdemes másra mutogatni, a Fidesz semmit nem tett a hátrányos helyzetű településeken az esélyegyenlőség javításáért.

A PSZ azt is hozzátette, hogy míg a kormány szerint Brüsszel tartozik a magyar pedagógusoknak, valójában ők tartoznak a magyar gyerekeknek, származásuktól függetlenül.

Nyílt levél Gulyás Gergelynek!Egyetértünk Gulyás Gergelynek a mai kormányinfón tett kijelentésével, amelyben az idei…

Posted by Roma Sajtóközpont – Roma Press Center on Thursday, July 27, 2023

Kapcsolódó friss hírek