Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Gazdaság

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy

Időjárás

Hidegfront érkezik szombaton, látszik már a lehűlés

Pedagógusok Szakszervezete: elismerés jár azoknak, akik még a pályán maradtak

RövidenRöviden
Gosztonyi Gábor (b) és Totyik Tamás (k), a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökei, valamint Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára a Tanítanék, a noÁr, a PDSZ, a PSZ, a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom tüntetésén Budapesten, a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. január 7-én.
Gosztonyi Gábor (b) és Totyik Tamás (k), a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökei, valamint Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára a Tanítanék, a noÁr, a PDSZ, a PSZ, a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom tüntetésén Budapesten, a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. január 7-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Pedagógusok Szakszervezete továbbra is azért küzd, hogy az oktatásban dolgozók nélkül a kormány ne hozhasson döntéseket, továbbá a kormány és a társadalom is megbecsülje azokat, akik ezt őszintén megérdemlik – írta a Pedagógusok Szakszervezete vasárnapi közleményében, köszönetet mondva a szakmában dolgozóknak.

„Magyarország legnagyobb oktatási szakszervezetének elnöksége pedagógusnapon elismerését és háláját fejezi ki azoknak az oktatásban dolgozóknak, pedagógusoknak, oktatóknak, akik hivatástudatból, elkötelezettségből, gyermekszeretetből a pályán maradtak”

– olvasható a kommünikében.

A PSZ azt írta: köszönetet mondanak azért, hogy a jövő generációjának érdekét tekintik elsődlegesnek akkor is, ha egyre nagyobb teher hárul rájuk, miközben nem érzik a megbecsülést.

„Köszönet illeti azokat is, akik az elmúlt években kiálltak az oktatás ügye mellett, támogatták a szakszervezetet a sztrájkok, a tüntetések szervezésében, részt vettek a tiltakozó akciókban” – fogalmaztak a közleményben.

Ezek is érdekelhetnek

Vegyi fegyvernek minősülő anyagokat találhattak az ELTE egyik laboratóriumában

Botrány lett Gulyás Gergely cigányozásából, több szervezet is nekiment a miniszternek

A Pedagógusok Szakszervezete „határozottan felszólítja” a kormányt

Felmondott a státusztörvény miatt, buszsofőr lett nettó 5-600 ezerért a Földes Ferenc Gimnázium tanára

Lejárató hadjáratot indított a kormánysajtó egy pedagógus-szakszervezeti vezető ellen, mert az nyugdíjas

Több mint 2 ezer pedagógus mondott fel az utóbbi hónapokban a státusztörvény miatt