Közlekedés

Káosz a záhonyi határra vezető főúton, közleményt adott ki a rendőrség

Külföld

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Időjárás

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Kétmilliárd forintos támogatást ad a kormány a külhoni magyar szervezeteknek

RövidenRöviden
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. épületében 2023. április 11-én.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. épületében 2023. április 11-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Nem győzi a remélt szavazatokért lekenyerezni a külföldön élő, nem Magyarországon adózó magyarokat a kormány: összesen kétmilliárd forint értékben részesülnek támogatásban a külhoni magyar szervezetek a Gondoskodó Nemzet Program keretében – jelentette be Potápi Árpád János keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Ismert, nemrég Kárpát-medencei lovasprogram is indult, előtte „a népi kultúra közösséget teremtő műfajai számára” locsoltak el 2,5 milliárd forintot, de a négy negyedéve tartó recesszió közepette jutott támogatás vallásos könnyűzenére és a parlamenti imacsoportnak is, mialatt a kisgyermekes családok bölcsődei támogatását csendben elvette a kormány.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára most arról magyarázott: 4109 pályázat érkezett a Kárpát-medencéből és a diaszpórából június 5-ig. 2571 pályázat megvalósításához járulnak hozzá, a beérkezett pályázatok 62 százalékát tudták támogatni – ismertette.

A programok középpontjába a gyerekeket és a fiatalokat állítják, mindegyiket úgy próbálják megvalósítani, hogy elérje a fiatalokat és rajtuk keresztül szólítsák meg a szülőket, nagyszülőket – húzta alá.

Ezek is érdekelhetnek

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

24.hu: fejenként egymillió forintot kér a veszprémi érsek az egyházmegye papjaitól

Itt a hidegzuhany a családoknak: a kormány újabb támogatást vett el a kisgyermeket nevelőktől

A kormány napjai meg vannak számlálva: Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

„Nagy segítség ez a magyar családoknak”: Kárpát-medencei lovasprogram indul

Teljes csőd a kormány vállalkozásokat segítő programjának honlapja