Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

„Nagy segítség ez a magyar családoknak”: Kárpát-medencei lovasprogram indul

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (b2) és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) közéleti programjainak megnyitóján az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 19-án.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (b2) és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) közéleti programjainak megnyitóján az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 19-án. Fotó: MTI/Veres Nándor

Az egész Kárpát-medencére kiterjedő lovasprogram indul – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Tusnádfürdőn.

Potápi Árpád János a „szavazatmagyarok” éves körbeudvarlásán arról magyarázott, hogy a lovas sport és a lovas kultúra „a nemzeti kultúránk fontos része”, és különösen igaz ez a székely kultúra esetében. Hozzátette ugyanakkor: a 24. órában vannak, hogy a lovas kultúrát meg tudják mutatni a fiataloknak!

A programot tavaly Erdélyben kezdték, 220 millió forint támogatást osztottak szét 75 lovasegyesület számára. Ezzel 1500-1800 gyermek heti rendszerességgel történő edzését, sportolását tudták támogatni.

A lovasprogramot – amelyre várhatóan 400 millió forint áll majd rendelkezésre – kiterjesztik az egész Kárpát-medencére. A nyílt pályázatok előkészítése folyamatban van, Potápi (és a magyarországi adófizetők nem különb) reményei szerint elbírálásuk szeptember végéig megtörténhet.

Kapcsolódó friss hírek