Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Milyen válság? 2,5 milliárd forint jut „a népi kultúra közösséget teremtő műfajai számára”

Nem olcsó mulatság a táncházak, népdalkörök finanszírozására.

Tóth Gabi keresztény, népi énekesnő a Fidesz Parlamenti Szalon nevű rendezvényén 2023. április 17-én a Várkeret Bazárban.
Tóth Gabi keresztény, népi énekesnő a Fidesz Parlamenti Szalon nevű rendezvényén 2023. április 17-én a Várkeret Bazárban. Fotó: Facebook/Kocsis Máté

A Csoóri Sándor Program keretében idén 2,5 milliárd forintot biztosít a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) a népi kultúra közösséget teremtő műfajai számára – jelentette be Vitályos Eszter pénteken.

A KIM parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a forrásokat 2024. június 30-ig lehet felhasználni hazai és határon túli műhelyek szakmai munkájának támogatására, táncházak, népi kézműves programok, táncegyüttesek, népzenei csoportok és népdalkörök éves tevékenységének finanszírozására.

Mint elhangzott, a Csoóri Sándor Program immár hétéves, a 2023-as pályázat július 10-én hétfőn jelenik meg, a benyújtásra harminc nap áll rendelkezésre a magyar népi kultúra képviselőinek a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő EPER felületén keresztül.

Kapcsolódó friss hírek