Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Gulyás Gergely bemondta, mikorra lesz egy számjegyű az infláció

Gyors és látványos sikerekben reménykednek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. november 30-án.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. november 30-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Már december előtt sor kerülhet az infláció egy számjegyűre csökkentésére

– jövendölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Igazságügyi Minisztérium, a Miniszterelnökség és a Gazdasági Versenyhivatal között létrejött együttműködési megállapodás aláírásán pénteken, Budapesten.

A politikus elmondta: a kormány mindent megtett és megtesz azért, hogy megállítsa a pénzromlást, amelyet szerinte a háború és a háború miatt kivetett szankciók idéztek elő (noha már a háború kitörése előtt hónapokkal elszállt a magyar infláció).

„Legfontosabb célunk, hogy az első számú közellenséget – amit inflációnak hívnak – legyőzzük, megsemmisítsük, felszámoljuk”

– infantiliskodott a fideszes, hozzátéve: gyors és látványos sikerekben reménykednek!

Mint mondta, ő személy szerint optimista, és arra számít, hogy „jövőre már egy, a korábbi évek normális pénzromlási mértékéhez igazodó évünk lehet”.

Gulyás Gergely felidézte: az infláció mérséklése érdekében vezették be az árstopokat (amitől a nem-árstopos termékek csak még drágábbak lettek – a szerk.), ezért döntött a kormány a kötelező akciózásról és ezért indul el a napokban az „árfigyelés” is.

Kapcsolódó friss hírek