Kultúra

Tömeges kirúgás kezdődött a Petőfi Rádiónál, a zenei szerkesztő is ment a levesbe

Belföld

Orbán Viktor elutazott

Belföld

Mi történt? Pintér Sándor azonnali hatállyal, indoklás nélkül fontos vezetőket rugdosott ki szombaton

Friss grafikon: továbbra is Magyarországon a legmagasabb az infláció az EU-ban

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök (b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b2), valamint az igazgatóság tagjainak társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b4), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b5).
Orbán Viktor miniszterelnök (b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b2), valamint az igazgatóság tagjainak társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b4), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b5). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az euróövezetben 7,0%, az Európai Unióban 8,1% volt az éves infláció áprilisban – tette közzé az Európai Unió statisztikai hivatala szerdán.

Az Eurostat végleges adatai szerint azonban ez már a fordulat: az euróövezetben ugyanis „csak” 0,6 százalékkal nőttek a fogyasztói árak áprilisban márciushoz képest, amikor is még 0,9 százalékos emelkedést jegyeztek fel.

Az állami MTI szemléje ezután részletesen sorolja, hogy hol, mi, hány tizedszázalékkal drágult a „hanyatló Nyugaton” (ahol ugye a kormánypárti híradások szerint már a télen megfagytak az emberek), a leglényegesebbet ugyanakkor nem említik, hogy mindezt hogyan kell értelmezni a hazai adatokhoz mérten:

Éves inflációs ráta áprilisban az Európai Unió tagállamaiban.

Éves inflációs ráta áprilisban az Európai Unió tagállamaiban.Forrás: Facebook/Eurostat

Az ábrán jól látszik, hogy az EU tagállamai közül a magyar kormány felelős a legmagasabb inflációért,

még a második legjobban dráguló Litvánia is tíz százalékpontnyira van tőlünk.

Továbbra sem világos tehát, hogy ha az infláció valóban „háborús” (ahogy a kormánypropaganda szajkózza), akkor hogyan lehet, hogy a többi országot nem sújtja olyan mértékben, miért csak Magyarországon van ekkora drágulás?

Ezek is érdekelhetnek

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy

Orbán, miután az EU legmagasabb inflációját szakította a magyarok nyakába bejelentette, hogy a kormány átvette az infláció elleni küzdelem feladatát

Eurostat: negyedik negyedéve csökken a magyar GDP

Kihúzta a KSH a júliusi bruttó nyerőszámokat: 5, 5, 9, 1, 0, 0

Továbbra sem rózsás az inflációs adat: 16,4 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak augusztusban

Nem lesz olcsó a fűtés a fával tüzelőknek sem 2023 telén