Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Tablót kaptak Budakalászon a pályaelhagyó tanárok

Elegük lett a lezüllesztett, alulfizetett orbáni közoktatásból, máshol folytatják.

Az „elballagott” budakalászi tanárok tablója.
Az „elballagott” budakalászi tanárok tablója. Forrás: Facebook/Kenderesi Ildikó

Rendhagyó, csak tanárokat ábrázoló tabló került fel egy budakalászi általános Iskola tanári szobájának falára, amin összesen tizenegy pályaelhagyó tanár látható.

„Miközben a parlament az új pedagóguséletpálya-modellt tárgyalta, a Kossuth téren pedig pedagógusok, diákok és civilek követelték a törvénytervezet visszavonását, csendes méltósággal egy rendhagyó tabló került a Szentistvántelepi Általános Iskola tanári szobájának falára. A tablón szereplők többsége a most befejezett tanév végén hagyja el a közoktatást, de azok is felkerültek, akik az elmúlt 1-2 évben hagyták el a pályát”

– olvasható a Budakalász.hu beszámolójában.

A SZENTISTVÁNTELEPI ÁLTALÁNOS ISKOLA ELBALLAGÓ PEDAGÓGUSAINAK TABLÓJAA tablón szereplő kollégák egytől-egyik nagyon…

Posted by Kenderesi Ildikó on Monday, June 19, 2023

Mint írják, a tabló így sem teljes, mert volt, aki szintén „elballagott”, de nem akart felkerülni rá. „Abban azonban egyetértettek, hogy nagyon szerettek itt tanítani.”

Ismert, utoljára múlt pénteken volt tüntetés a státusztörvény-tervezet ellen, mely alapjaiban formálná át a tanárok életét. Ahogy a Telex cikke rámutat, a tervezetbe többek között bekerült a rendkívüli felmentés okainak lazítása, az átvezénylés, valamint az elrendelhető helyettesítések számának megnövelése.

A demonstrációk és a pályaelhagyásokról szóló hírek dacára Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfői, Kormányinfón elhangzott szavai szerint a kormány nem tart attól, hogy tömegesen néznének más munka után a tanárok.

Kapcsolódó friss hírek