Zárthelyi dolgozat helyett Orbán Ráhel előadását kellett hallgatniuk a Corvinus diákjainak

Zárthelyi dolgozat helyett Orbán Ráhel előadását kellett hallgatniuk a Corvinus diákjainak
Fotó: 24.hu/Marjai János

Csellel vehették rá a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóit, hogy beüljenek Orbán Viktor lánya, Orbán Ráhel tájékoztatójára, amit a férje, Tiborcz István érdekeltségi körébe tartozó BDPST Group szakmai gyakornoki programjáról tartott.

Az RTL.hu értesülései szerint a hallgatók a napokban úgy készültek, hogy vállalati és szervezeti rendezvény tantárgyból írnak majd zárthelyi dolgozatot. Figyelmeztették is őket, hogy a vizsgán kötelező lesz a részvétel.

A zh-ra érkező hallgatók azonban a teremben szembesültek azzal, hogy Orbán Ráhel és a BDPST egy másik vezetője fog nekik előadást tartani a vállalat szakmai gyakornoki programjáról.

A Budapesti Corvinus Egyetem sajtóosztálya az RTL.hu-nak küldött válaszában azt írta, a BDPST Grouptól érkezett felajánlás a vendégelőadás megtartására, és így „a hallgatók első kézből ismerhettek meg egy gyakornoki programot, amiből egyébként kevés van a magyar turisztikai munkaerőpiacon, valamint kapcsolatba kerülhettek a vállalati szféra egy képviselőjével”.

A vállalat viszont máshogy magyarázta: a BDPST Group már azt közölte, hogy az időpontról az egyetem döntött.

A hallgatók legfőbb gondja egyébként az volt, hogy az eset miatt új vizsgaidőpontot kaptak. Az egyetemnek erre is volt válasza: „az előadásra eredetileg meghirdetett zárthelyi dolgozatot – amely a tantárgy érdemjegyében csak részpontot jelent – az összes hallgató ugyanazon a napon, a tantárgy kötelező szemináriumi időpontjaiban írta meg, így semmilyen hátrány nem érte őket” – idézi az RTL.hu a Corvinus reagálását.

Ezek is érdekelhetnek