Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Tiborcz István: „nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer”

Ki szeretne, ugye? Főleg, ha az ember a közpénzekkel híresen óvatosan bánó miniszterelnök veje.

Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében.
Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Hosszú interjúban faggatta a Portfolio.hu Orbán Viktor vejét, a 32. leggazdagabb magyarként számon tartott Tiborcz Istvánt, aki a turizmus alakulásáról, a BDPST Zrt. folyamatban lévő projektjeiről, és a jövő tartogatta lehetőségekről is értekezett a lapnak.

A 34 éves Tiborcz elmondta, nem bánta meg, hogy turizmusba fektetett – a koronavírus-járvány komoly gyomrost adott a szektornak, de ő nem egy-két évre, hanem 10-20 évre tervezett. Úgy látja, rövid távon hatalmas veszteségeket szenvedett el a turisztika és a vendéglátás, de hisz abban, hogy 2-3 éves időtávon megerősödve fognak kilábalni a krízisből.

„Magyarország mint turisztikai desztináció továbbra is nagyon vonzó, és akár nyertese is lehet a piac átrendeződésének, ami minden szereplő számára lehetőség”

– vélekedik a szakember, megjegyezve ugyanakkor, hogy jelenleg mindenki óvatos, de utazni, élményeket gyűjteni mindenki szeret, ezt a szokásukat nem fogják feladni az emberek.

Arról, hogy kiszállt az Appeninn Nyrt.-ből, azt mondta, egyértelmű szándék állt a döntése mögött, és nem a legjobb piaci időpontot kereste. Azután döntött ugyanis az eladás mellett, hogy a cég állami forrásra pályázott és… nyert. Szerinte ezt egyébként helyesen tette a menedzsment,

„Én azonban úgy ítélem meg, hogy nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer”.

Volt egyszer egy Elios-ügy

Tiborcz István neve korábban leginkább volt érdekeltsége, az Elios kapcsán forgott. Mint ismert, az unió csalás elleni hivatala, az OLAF kifejezetten komoly szabálytalanságokat talált a cég által különböző önkormányzatoktól elnyert 35 közvilágítási projektje kapcsán. Emiatt 13 milliárd uniós forrás megvonását javasolták, a magyar rendőrség azonban semmi olyat nem talált, amit az EU-s hivatal állított.

Idővel az is kiderült, a magyar kormány kivette az Európai Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az Elios által megvalósított, az OLAF által vitatott közvilágítási projektek számláit. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ezt utóbb elismerte, közlésük szerint a rendelkezésre álló kerett 110 százalékát költötték el, és mind a 100 százalék lehívásra került olyan projektekkel, ahol nem volt vita a kormány és a brüsszeli bizottság között.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten