Halálos áldozatot követelt a tűz Isaszegen egy melléképületben

Egy ember ki tudott jönni, egy középkorú nő holttestét viszont már csak a tűzoltók találták meg.

Halálos áldozatot követelt a tűz Isaszegen egy melléképületben
Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Halálos áldozatot követelt a tűz Isaszegen péntek hajnalban: egy kigyulladt melléképületből egy ember könnyebb füstmérgezéssel ki tudott jönni, egy középkorú nő holttestét viszont a tűzoltók találták meg.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írta, hajnali negyed háromkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Isaszegen. Két járművel tíz tűzoltó vonult a Damjanich utcába, ahol egy 150 négyzetméteres családi házzal egybeépített 30 négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében.

Adj hálát!🙏Adj hálát, hogy reggel felébredtél! 🙏Adj hálát a jó és rossz döntéseidért! 🙏Adj hálát az életedért!…

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Friday, May 5, 2023

Az életvitelszerűen lakott melléképületben a tűz keletkezésekor két ember tartózkodott, egyikük nem tudott kimenekülni, holttestét a tűzoltók találták meg. Oltás közben egy gázpalackot is kihoztak a melléképületből, megelőzve ezzel egy robbanást. A tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a családi házra, majd fél óra alatt megfékezték a tüzet.

A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

A közleményben figyelmeztettek: évente több mint hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban használnak otthon füstérzékelőt. Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni; ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt.

Ezek is érdekelhetnek