Aggódik Lagzi Lajcsi testvére: ez várhat a börtönben a sztártrombitásra

Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én.
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Nem ért egyet testvére büntetésével, de tudomásul veszi azt, ugyanakkor az utolsó leheletéig támogatja öccse a jogerősen börtönbüntetésre ítélt Galambos Lajost, aki mindeddig „gyógyíthatatlan és visszafordíthatatlan” egészségi állapotára hivatkozva tudta elkerülni a hűvöst, ez azonban változhat.

Galambos István a Borsnak arról beszélt, mennyire fáj neki, ha azt látja, bántják a testvérét: ha meglátja a nevét a tévében, azonnal elkapcsol.

„A családban nem kérdés, hogy itt vagyunk neki. A gyermekei és én is, ez természetes. A rácsok mögött azonban egyedül lesz, súlyosbítva azokkal az egészségi problémákkal, amik most előjöttek”

– mondta a bulvárlapnak az ifjabb Galambos. Kiemelte, bátyja már 60 éves, a kora miatt is felléphettek nála az említett gondok, valamint az elmúlt évek stresszmennyisége sem tehetett neki jót.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem féltem őt. Még akkor is féltem, ha tudom, hogy egy csodálatos személyiségű ember, akinek bizonyára nem sok konfliktusa lesz bent. Akkor is összeomolhat bent”

– fogalmazott Lagzi Lajcsi testvére.

Ezek is érdekelhetnek