Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Jó hírek Lajcsiról: előbb szabadulhat, már a dátum is látszik

Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én.
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Nem kizárt, hogy még idén szabadulhat Galambos Lajos, aki kilenc és fél hónapja a berettyóújfalui börtönkórház egyre rosszabb állapotú lakója – osztotta meg ügyvédje a Borssal.

Az energialopásért 3 és fél év jogerős szabadságvesztésre ítélt mulatóssztár 2023. április 26. óta van rács mögött, azóta rengeteget fogyott, nincs jól, betegsége miatt tölti böntetését börtönkórházban.

Ügyvédei szerint körülbelül egy évet kell leülnie a kiszabott időből, ez idén júliusban járhat le, ha minden jól alakul számára. Az úgynevezett reintegrációs őrizet számos feltételhez kötött: a börtönnek, az elítéltnek, vagy az ügyvédnek kell kérvényeznie.

A fogvatartott és a jogi képviselője egyszer kérheti, a büntetés-végrehajtási intézet azonban akár többször is, amennyiben befogadják a kérelmet, Lajcsira egy meghallgatás vár, azután engedélyezhetik a távozását. Ekkor sem lesz azonban szabad ember: meghatároznak számára egy telephelyet, ahol élhet, valamint időpontokhoz kötik azt is, hogy mikor mehet ügyeket intézni, vásárolni. Mindennek tetejében nyomkövetőt is kap, csak meghatározott helyen mozoghat.

„Ügyfelem speciális helyzetben van, hiszen a fogvatartottak, akik reintegrációs őrizetbe kerülnek, elmehetnek ugyan egy munkahelyre dolgozni, de Lajcsi zenész, akinek az a munkája, hogy járja az országot. Véleményem szerint majdnem teljesen kizárt, hogy folyamatosan engedélyeket kérjen azokra a helyekre, ahol koncertet szerveznének neki. De szerintem Lajcsi már attól is sokkal jobban lesz fizikailag és szellemileg is, ha a saját otthonában töltheti le a büntetése fennmaradó részét”

– mondta dr. Csontos Zsolt, a trombitás jogi képviselője.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten