Ijesztő hírt közölt ügyvédje Lagzi Lajcsiról

Állítólag egyre rosszabb állapotban várja a bíróság döntését.

Lagzi Lajcsi a Partizán műsorában 2020. novemberében.
Lagzi Lajcsi a Partizán műsorában 2020. novemberében.

Egyelőre még nem született döntés másodfokon arról, hogy börtönbe kell-e vonulnia az energialopásért jogerősen börtönbüntetésre ítélt Galambos Lajosnak, aki gyógyíthatatlan betegségére – tüdőtágulására – hivatkozva próbálja elkerülni a hűvöst.

Mint ismert, az állami kitüntetéseit egyenesen Novák Katalinnak visszaküldő trombitásnak eredetileg február közepén kellett volna megjelennie a Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetnél. Helyette azonban a Vértesben tűnt fel, majd kiderült: egészségügyi okok miatt a büntetése megkezdésének halasztását kérte. Ezt a halasztást azonban első fokon elutasította a bíróság, viszont jogi képviselőjével fellebbeztek.

Dr. Csontos Zsolt, Lajcsi ügyvédje a Blikknek most azt mondta, egyelőre nem kaptak értesítést a döntésről, de bizakodik. Az ügyvéd szerint az elmúlt hetekben egyébként

romlott védence egészségi állapota, a zenész nincs jól, ráadásul a lelkiállapota csak rontja a fizikai egészségét.

Az ügyvéd rámutatott, a törvényszék által kirendelt orvosszakértő már megkapta az ügyet és a papírokat. Az ő eredményei alapján dönthet a bíróság a szabadságvesztés végrehajtásának bizonyos ideig vagy véglegesen történő felfüggesztéséről.

Ezek is érdekelhetnek