Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Drasztikus lépésre szánta el magát Galambos Lajos, nagyot nézhet Novák Katalin

RövidenRöviden
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én.
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Minden díját, elismerését visszaadja a jogerősen három és fél év szabadságvesztésre ítélt Galambos Lajos, aki bármikor megkaphatja a behívót, miután a bíróság első fokon elutasította az egészségügyi okokra hivatkozva beadott halasztási kérelmét.

A Blikkhez eljuttatott információk szerint a mulatós sztár március 15-e (??? – a szerk.) kapcsán döntött a díjai visszaadásáról, és elsőként a köztársasági elnöki hivatalhoz küldi vissza a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és Lovagkeresztjét.

„Sokan irigylik tőlem ezt a két igencsak magas állami kitüntetést, bár számomra a kisebb elismerések ugyanolyan megtisztelőek. Ezek fényét nem kívánom csorbítani a velem kapcsolatos ügy méltatlan lezárásával. Abban a reményben szolgáltatom vissza ezeket a kitüntetéseket, hogy be tudom bizonyítani az igazamat, hiszen a bíróságon kívül senki sem állította, hogy áramot vagy vizet loptam volna, egyetlen tanú sem!”

– idézi a lap Lagzi Lajcsit, aki bízik abban, hogy az ügye lezárta után azért majd visszajutnak hozzá a díjak. „Merthogy én ugyanaz a Galambos Lajos vagyok, aki 2001 augusztusában Mádl Ferenctől és Orbán Viktortól, 2006 márciusában pedig Sólyom Lászlótól és Gyurcsány Ferenctől átvehettem ezeket a kitüntetéseket” – mondta.

A trombitás a kitüntetéseket állítólag egy terjedelmes, Novák Katalin köztársasági elnöknek címzett levél mellékletében borítékolta.

„Annak érdekében, hogy ennek a díjnak a fényét és a méltóságát ne árnyékolja be a személyem és a velem kapcsolatos ügy, és más kitüntetéssel jutalmazottakat ne érjen kellemetlenül, úgy döntöttem, hogy annak ellenére, hogy nem tartom magam méltatlannak a díjakra, a mai nappal mindkét komoly és zenei munkásságom szempontjából is valamint a teljes életművem szempontjából is fontos díjról lemondok, és visszaadom tisztelettel a Köztársasági Elnök Asszonynak. Egyéb díjaimmal, díszpolgári kitüntetéseimmel ugyanígy járok el, és visszaszolgáltatom mindazokat”

– fogalmazott a levélben Galambos, aki továbbra is ártatlanságát hangoztatja.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Jó hírek Lajcsiról: előbb szabadulhat, már a dátum is látszik

Lagzi Lajcsi interjút adott a börtönből

Lagzi Lajcsi mondani akar valamit

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Tóth Gabi: Mindegy hányszor törtek össze a múltban, ha érzed, hogy élsz

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira