Drasztikus lépésre szánta el magát Galambos Lajos, nagyot nézhet Novák Katalin

Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én.
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Minden díját, elismerését visszaadja a jogerősen három és fél év szabadságvesztésre ítélt Galambos Lajos, aki bármikor megkaphatja a behívót, miután a bíróság első fokon elutasította az egészségügyi okokra hivatkozva beadott halasztási kérelmét.

A Blikkhez eljuttatott információk szerint a mulatós sztár március 15-e (??? – a szerk.) kapcsán döntött a díjai visszaadásáról, és elsőként a köztársasági elnöki hivatalhoz küldi vissza a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és Lovagkeresztjét.

„Sokan irigylik tőlem ezt a két igencsak magas állami kitüntetést, bár számomra a kisebb elismerések ugyanolyan megtisztelőek. Ezek fényét nem kívánom csorbítani a velem kapcsolatos ügy méltatlan lezárásával. Abban a reményben szolgáltatom vissza ezeket a kitüntetéseket, hogy be tudom bizonyítani az igazamat, hiszen a bíróságon kívül senki sem állította, hogy áramot vagy vizet loptam volna, egyetlen tanú sem!”

– idézi a lap Lagzi Lajcsit, aki bízik abban, hogy az ügye lezárta után azért majd visszajutnak hozzá a díjak. „Merthogy én ugyanaz a Galambos Lajos vagyok, aki 2001 augusztusában Mádl Ferenctől és Orbán Viktortól, 2006 márciusában pedig Sólyom Lászlótól és Gyurcsány Ferenctől átvehettem ezeket a kitüntetéseket” – mondta.

A trombitás a kitüntetéseket állítólag egy terjedelmes, Novák Katalin köztársasági elnöknek címzett levél mellékletében borítékolta.

„Annak érdekében, hogy ennek a díjnak a fényét és a méltóságát ne árnyékolja be a személyem és a velem kapcsolatos ügy, és más kitüntetéssel jutalmazottakat ne érjen kellemetlenül, úgy döntöttem, hogy annak ellenére, hogy nem tartom magam méltatlannak a díjakra, a mai nappal mindkét komoly és zenei munkásságom szempontjából is valamint a teljes életművem szempontjából is fontos díjról lemondok, és visszaadom tisztelettel a Köztársasági Elnök Asszonynak. Egyéb díjaimmal, díszpolgári kitüntetéseimmel ugyanígy járok el, és visszaszolgáltatom mindazokat”

– fogalmazott a levélben Galambos, aki továbbra is ártatlanságát hangoztatja.

Kapcsolódó hírek