A szlovák külügyminiszter szó szerint elküldte a faszba Orbán Viktort

„Milyen visszataszító, milyen szánalmas.”

Rastislav Káčer, Szlovákia külügyminisztere és Európa-ügyi minisztere.
Rastislav Káčer, Szlovákia külügyminisztere és Európa-ügyi minisztere. Fotó: Facebook/Rastislav Káčer

Nem először akad ki a magyar kormány Putyin-barát kommunikációja miatt Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter. A szlovákiai magyar Új Szó vette észre, hogy Szijjártó Péter kollégája minden eddiginél keményebben ment neki Orbán Viktornak.

Káčer a Facebook-oldalán arról írt, hogy az Ukrajnának nyújtandó katonai segítség morálisan helyes, hiszen az oroszok törtek be az országba, gyilkolják az ukránokat.

Arra is kitért, hogy az Európai Unió egységes abban, hogy segítse Kijevet – kivéve Magyarország. Káčer szerint a magyar miniszterelnök álláspontja, miszerint ez nem a mi háborúnk, morálisan elfogadhatatlan.

„Szerinte hagynunk kellene, hogy az oroszok mihamarabb irtsák ki az ukránokat, hogy legalább ne szenvedjenek. Milyen visszataszító, milyen szánalmas, és mennyire nem keresztényi”

– tolmácsolta a felvidéki magyar lap a szlovák külügyminiszter Orbán Viktor évértékelőjére adott reakcióját.

A szlovák politikus arról is írt, ő nem szeretné, ha Szlovákia Magyarországhoz hasonlóan Putyin oldalára állna. Ez ugyanis szerinte Szlovákia bukását jelentené.

„Putyin kollaboránsainak, különösen a kárpát-medenceieknek, és a felvidékieknek, mindenkinek, aki Ukrajna lerombolásának árán akarna békét, egyetlen üzenetem van: Иди на хуй!” – írta Káčer (idézve az ukrán Kígyó-sziget védőinek orosz hadihajóhoz intézett üzenetét), amely magyarul annyit tesz:

„Húzz a faszba!”

Kapcsolódó hírek