Közlekedés

Lázár János 6,1 millió forintos jutalommal járó „közlekedési elismeréseket” osztott ki

Időjárás

Lehűlés és özönvíz: hétvégére rendesen elromlik az időjárás, mutatjuk a friss előrejelzést

Időjárás

Heves zivatarokra és felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológia

Szlovák külügyminiszter: a magyar kormány érvei mintha a Kreml kézikönyvéből származnának

Rastislav Káčer úgy látja, Magyarország mostanra teljesen elszigetelődött.

RövidenRöviden
Rastislav Káčer, Szlovákia külügyminisztere és Európa-ügyi minisztere.
Rastislav Káčer, Szlovákia külügyminisztere és Európa-ügyi minisztere. Fotó: Facebook/Rastislav Káčer

„Úgy gondolom, hogy a magyar kormány érvei teljesen elhibázottak” – erről beszélt Rastislav Kácer szlovák külügyminiszter egy interjúban, melyben azt a kérdést tették fel neki: egyetért-e a magyar kormánynak azzal az érvelésével, miszerint a szankciók jobban ártanak Európának, mint Oroszországnak, és ha a szankciókat feloldanák vagy enyhítenék, az infláció is azonnal enyhülne?

A külügyminiszter szerint

„ezek az érvek, amelyeket a magyar kormánytól hallunk, gyakran megegyeznek azokkal, amelyeket a Kreml propagandája használ az információs háborújában. Én ezt nem értem. Ezek a szankciók semmiképpen sem károsabbak Európa számára. Egyesek még azt is mondják, hogy Oroszországnak segítenek – ha ez igaz lenne, Oroszország nem lázadozna ellenük. Magyarország ezzel a nézettel egyedül van az Európai Unióban, és teljesen elszigetelődött a többi nyugati szövetségesétől.”

Menczer: provokáció!

Nem sokáig kellett várni a magyar kormány reakciójára, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára rögtön megfogta a dolog lényeg: a kormány nem ül fel a szlovák külügyminiszter provokációinak – írta Menczer Tamás arra „válaszul”, hogy Orbánék érvei gyakran megegyeznek azokkal, amelyeket a Kreml propagandája használ.

Az államtitkár azt is írta, Rastislav Kácerről már sokszor kiderült – think thank-vezetőként, nagykövetként és külügyminiszterként is –, hogy nem szereti a magyarokat, amit a kormány sajnál, de tudomásul vesz.

Ezek is érdekelhetnek

Lezuhant egy kisrepülőgép a szlovák-cseh határ közelében, többen meghaltak

Megbukott a szlovák kormány

Beállt az agyhalál: a Fidesz-KDNP nem támogatja a svédek NATO-csatlakozását, mert nem tetszett nekik egy film a svéd köztévében

Menczer Tamás: aggódom a svéd demokráciáért!

A szlovák külügyminiszter szó szerint elküldte a faszba Orbán Viktort

Magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában, zajlik a mentés