Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Dancsó Péter lerántotta a leplet a „Forbes bulvárlap” influenszer listájáról

Azt állítja, azért tették a lista végére, mert nem akart szerepelni az újság címlapján.

Dancsó Péter.
Dancsó Péter.

Zajos minibotrány kerekedett február elején, miután az évenkénti milliárdoslistát összeállító magyar Forbes ezúttal a „legértékesebb” hazai influenszereket rangsorolta, ám a végeredménnyel sokan nem értettek egyet.

A Jólvanezígy podcast arra tett célzást, hogy a listát „megvehették” az influenszereket futtató ügynökségek, amin a Forbes úgy megsértődött, hogy a lap vezető szerkesztője külön cikkben reagált. „A módszertant és a listákat megvédjük minden olyan befolyásolási kísérlettől, amivel sérülne a lista, vagy akár az azt összeállító szerkesztőség integritása” – oszlatta el a kételyeket Zsiborás Gergő.

A több mint egymillió feliratkozóval rendelkező Dancsó Péter ős-youtuber (aki csak a lista 20. helyére fért fel) viszont csavart még egyet a történeten, a legújabb videójában azt állítja:

„A Forbes nevű bulvárlap megkeresett még korábban, hogy szeretnének engem a címlapra tenni, mert összeállítják a legértékesebb influenszerek listáját (…) Miután visszautasítottam, hogy Whisperton hátsójába photoshopoljanak, ezért kicsinyes bosszúból betettek a lista utolsó, 20. helyére.”

Itt a februári magazin és benne a Forbes első influenszerlistája! A már nagy öreg (tízéves!) TheVR csapatától egészen a…

Posted by Forbes Magyarország on Tuesday, February 7, 2023

Dancsó ironikusan megjegyzi, „nyilván a lista utolsó helyén lévő szereplőt tervezték megjeleníteni kiemeltként a címlapon”, majd ezután hosszan ekézi az influenszer-iparágat, a hirdetőcégeket, valamint az állami tőkével kitömött Post For Rent ügynökséget, amely számos, a listán is jó helyen szereplő közösségimédia-celeb menedzselését végzi: