Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Forbes: 479 milliárdra hízott Mészáros Lőrinc vagyona

Orbán két lábon járó bőrtrezorján nem fog a járvány sem.

Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.
Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Kiadta a Forbes az 50 leggazdagabb magyar legfrissebb listáját, melynek élén

479,4 milliárdos becsült vagyonnal a nevén továbbra is „Mészáros Lőrinc” áll.

A nemrég elvált felcsúti gázszerelő a Forbes tavalyi top 50-es listáján még 407 milliárddal szerepelt, ami azt jelenti, hogy mintegy 70 milliárd forinttal nőtt a vagyona, azaz egy év alatt annyival lett gazdagabb, mint amennyit más több generáció alatt, a teljesen rokonságával együtt sem lenne képes összepakolni.

A Forbes összesítése szerint egy aktuális kormányrendelet miatt visszaesett ugyan a termelőcégek értéke, a legvagyonosabb magyaroknak azonban volt már a tavalyinál rosszabb évük is. Rámutatnak, Mészáros Lőrinc válása, vagyonosztozkodása vita nélkül ment végbe, a Mészáros Csoport továbbra is az építőipar éllovasa.

Az Opus Global ugyan megérezte a koronavírus első hullámát, de lassan korrigált az árfolyama. A szállodafelújításokat célzó államilag finanszírozott Kisfaludy-program egyik nagy nyertese éppen az Opus kötelékébe tartozó Hunguest Hotels lett 17,7 milliárdos támogatással. Emellett Mészáros Lőrinc a Paks II., a Budapest-Belgrád vasútvonal és az MKB-Takarékbank-Budapest Bank összeolvadása kapcsán is érdekelt.

Mészárostól mintegy 86 milliárddal lemaradva, 393,4 milliárdos becsült vagyonnal Csányi Sándor került a lista második helyére. A lap rámutat, nála az OTP árfolyama kapcsán is komolyan éreztette negatív hatását a koronavírus-járvány első hulláma, plusz ott van még a hiteltörlesztési moratórium is. A Bonafarmnak viszont szépen szalad a szekere, terjeszkedik, új üzemekkel bővíti kapacitását.

A leggazdagabb magyarok top 10-es listája: