Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Újra Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, ennyivel nőtt a vagyona egy év alatt

„Hol a pénz?”

Orbán Viktor a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó átadásán 2019. február 11-én.
Orbán Viktor a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó átadásán 2019. február 11-én. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

591,3 milliárd forintnál jár „Mészáros Lőrinc és családjának” vagyona a Forbes friss becslése szerint, vagyis egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt a felcsúti gázszerelő által kezelt zsákmány értéke, ezzel újra Orbán Viktor gyerekkori barátja a leggazdagabb magyar állampolgár.

Az összesítés szerint a növekedés egyik oka az Opus Global Nyrt.: a tőzsdei cég erős évet tudhat maga mögött, az emelkedésben pedig komoly szerepe lehet a vállalat által megindított sajátrészvény-vásárlási programnak.

Mészáros Lőrinc Csányi Sándort taszította a dobogó második helyére, bár az OTP-vezérnek sem kell még ételosztásra járnia: az ő vagyonát 573,7 millárd forintra taksálják, ebből 320,4 milliárdot a Bonafarm csoport tesz ki.

A csúcsragadozókat több mint 100 milliárd forint lemaradással, 442,9 milliárdos vagyonnal Felcsuti Zsolt követi a harmadik helyen. A Forbes megjegyzi, Felcsuti Zsolt – aki harmadszor szerepel a három leggazdagabb magyar között – vagyonát az MPF Holdinggal alapozta meg, a csoport nagy lendületet vett az elmúlt években. Az elmúlt időszakban átadták Európa legmodernebb radiátor- és vágókoronggyárait, és tervezik egy hőszivattyúgyár építését is, mindet hitelek felvétele nélkül.

A top 10-ben szerepel még Veres Tibor (438,2 milliárd forint), a politikába is belekóstolt Gattyán György (424,8 milliárd forint), Szíjj László (281,3 milliárd forint), Jellinek Dániel (249,5 miliárd forint), Demján Sándorné és családja (225,6 milliárd forint), Széles Gábor (206,8 milliárd forint), valamint Garancsi István (197,3 milliárd forint).

A legtehetősebb magyarok listájának 27. helyén találjuk Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt, akinek 75,3 milliárd forintra taksálta vagyonát a Forbes.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten