Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Belföld

Magyar Péter: nem jött be a megafonos lejáratás, „készülnek a hamisított rendőri jelentések”

Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Újra Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, ennyivel nőtt a vagyona egy év alatt

„Hol a pénz?”

RövidenRöviden
Orbán Viktor a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó átadásán 2019. február 11-én.
Orbán Viktor a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó átadásán 2019. február 11-én. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

591,3 milliárd forintnál jár „Mészáros Lőrinc és családjának” vagyona a Forbes friss becslése szerint, vagyis egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt a felcsúti gázszerelő által kezelt zsákmány értéke, ezzel újra Orbán Viktor gyerekkori barátja a leggazdagabb magyar állampolgár.

Az összesítés szerint a növekedés egyik oka az Opus Global Nyrt.: a tőzsdei cég erős évet tudhat maga mögött, az emelkedésben pedig komoly szerepe lehet a vállalat által megindított sajátrészvény-vásárlási programnak.

Mészáros Lőrinc Csányi Sándort taszította a dobogó második helyére, bár az OTP-vezérnek sem kell még ételosztásra járnia: az ő vagyonát 573,7 millárd forintra taksálják, ebből 320,4 milliárdot a Bonafarm csoport tesz ki.

A csúcsragadozókat több mint 100 milliárd forint lemaradással, 442,9 milliárdos vagyonnal Felcsuti Zsolt követi a harmadik helyen. A Forbes megjegyzi, Felcsuti Zsolt – aki harmadszor szerepel a három leggazdagabb magyar között – vagyonát az MPF Holdinggal alapozta meg, a csoport nagy lendületet vett az elmúlt években. Az elmúlt időszakban átadták Európa legmodernebb radiátor- és vágókoronggyárait, és tervezik egy hőszivattyúgyár építését is, mindet hitelek felvétele nélkül.

A top 10-ben szerepel még Veres Tibor (438,2 milliárd forint), a politikába is belekóstolt Gattyán György (424,8 milliárd forint), Szíjj László (281,3 milliárd forint), Jellinek Dániel (249,5 miliárd forint), Demján Sándorné és családja (225,6 milliárd forint), Széles Gábor (206,8 milliárd forint), valamint Garancsi István (197,3 milliárd forint).

A legtehetősebb magyarok listájának 27. helyén találjuk Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt, akinek 75,3 milliárd forintra taksálta vagyonát a Forbes.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Várkonyi Andrea után Mészáros Lőrinc is szót kért

„Mi a titkod?” – Magyar Péter most Orbán vejéről borított

Friss fotókon Mészáros Lőrinc, aki idén is Spanyolországig utazott, hogy felcsúti futballistákat láthasson

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Várkonyi Andrea Mészáros Lőrincről: higgadt, bölcs, elképesztő érzéke van a romantikához