Soltész Miklós: a 3,4 milliárdos templomfelújítás fontos közösségerősítő eszköz

A fontos dolgokra – sőt: „csodákra” – mindig van pénz.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Salgótarján város és környéke egyházi életének és egyházi intézményeinek fejlesztése elnevezésű projekt záróeseményén a salgótarjáni Szent József-templomban 2022. október 28-án.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Salgótarján város és környéke egyházi életének és egyházi intézményeinek fejlesztése elnevezésű projekt záróeseményén a salgótarjáni Szent József-templomban 2022. október 28-án. Fotó: MTI/Komka Péter

A kormány templomfelújítási programja a közösségek erősítésének fontos eszköze – jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Salgótarján város és környéke egyházi életének és egyházi intézményeinek fejlesztése elnevezésű projekt pénteki záróeseményén, Nógrád megye székhelyén.

Soltész Miklós köszöntőjében

csodának nevezte,

hogy a Modern városok program és a Magyar templomfelújítási program részeként a megyeszékhelyen és környékén 19 település 28 helyszínén 30 katolikus egyházi létesítmény újult meg a kormány az adófizetők 3,4 milliárd forintot meghaladó támogatásából.

Az államtitkár az MTI tudósítása szerint kiemelte: a mai világban, amikor a közösségekre minden eddiginél nagyobb szükség van, különösen fontos templomaink, közösségi házaink, plébániáink, közösségi tereink fejlesztése és megtöltése élettel! Ahol erre nem figyelnek, ott a közösségek felbomlanak és élhetetlenné válnak települések – magyarázta.

Kapcsolódó hírek