Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Soltész Miklós: humor, kedvesség, mosoly nélkül a keresztény ember nem keresztény

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a kormányzati támogatással felújított katolikus plébániatemplom felszentelési ünnepségén a Zala megyei Pölöskén 2020. augusztus 22-én.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a kormányzati támogatással felújított katolikus plébániatemplom felszentelési ünnepségén a Zala megyei Pölöskén 2020. augusztus 22-én. Fotó: MTI/Varga György

A szeretet, szigor, humor hármassága jellemzi a magyar keresztény oktatást – találta mondani az MTI híre szerint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Pest megyei Ráckevén kedden.

Soltész a település Szent Imre Katolikus Általános Iskolája újraalapításának – ismét egyházi tulajdonba kerülésének – 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen arról beszélt, hogy nagy feladatot vállalt a katolikus egyház, amikor a ráckevei iskolát ismét működtetni kezdte!

Hozzátette, hogy az iskola címerében található három latin szó, amely szeretetet, szigort és humort jelent, jellemzi a hazai keresztény oktatást.

„Humor, kedvesség és mosoly nélkül a keresztény ember nem keresztény”

– magyarázta az államtitkár. (Hogy mindezt a „kereszténykonzervatív” fideszes kormányzat buzizással, gyűlölködéssel átitatott, jachtos kurvázással futtatott 13 éve után ki tudta-e mondani anélkül, hogy elnevette volna magát, azt sajnos a hír nem részletezi – szerk.)

Kapcsolódó friss hírek