Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

A kormánynak fontos a falvakban élő emberek élete, mondta Soltész, majd átadott egy ravatalozót

35 millió forintból épült meg a „beruházás” a 108 lakosú Irotán.

Az irotai ravatalozó átadása napján, 2023. január 30-án. A ravatalozót a Magyar falu program keretében a ruszin nemzetiségi önkormányzattal és a püspökséggel összefogva építették meg összesen 35 millió forintból.
Az irotai ravatalozó átadása napján, 2023. január 30-án. A ravatalozót a Magyar falu program keretében a ruszin nemzetiségi önkormányzattal és a püspökséggel összefogva építették meg összesen 35 millió forintból. Fotó: MTI/Vajda János

Bármilyen életkorban is van az ember, a kormány feladata, hogy segítséget adjon, és támogassa azt is, hogy a földi életnek méltó legyen a búcsúztatása – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, amikor ravatalozót adott át hétfőn a Borsod-Abaúj Zemplén megyei, mindössze 108 fős Irotán.

Soltész Miklós Szent II. János Pál szavait idézve megjegyezte, egyes médiumok és filmkészítők olyan alkotásokat mutatnak be, amelyek a halált bagatellizálják. Az államtitkár az emberi élet értékére utalva arról beszélt, bármilyen életkorban is van az ember, méltóságra született és ebben a méltóságban kell tőle búcsút venni.

Soltész Miklós „a beruházásra” utalva azt hangoztatta, a kormány számára fontosak a kistelepülések, az ott élő emberek élete, akik mint fogalmazott

„nem a sor végén vannak, hanem a sor elején”.

Az irotai ravatalozót a Magyar falu program keretében a ruszin nemzetiségi önkormányzattal és a püspökséggel összefogva építették meg.

Mint ismert, hazánkban komoly hagyománya van a mindent (is) átadásnak. Novemberben egy házban kialakított kisbolt késztette átadásra a helyi potentátot, de láthattunk már éppúgy IFA-átadást, mint óvodaajtó- vagy árokátadást.