Baleset

Lezuhant egy nő az óriáskerékről a Balaton Soundon

Tech

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Belföld

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

A kormánynak fontos a falvakban élő emberek élete, mondta Soltész, majd átadott egy ravatalozót

35 millió forintból épült meg a „beruházás” a 108 lakosú Irotán.

A Magyar falu program keretében megépült ravatalozót adtak ?
Az irotai ravatalozó átadása napján, 2023. január 30-án. A ravatalozót a Magyar falu program keretében a ruszin nemzetiségi önkormányzattal és a püspökséggel összefogva építették meg összesen 35 millió forintból. Fotó: MTI/Vajda János

Bármilyen életkorban is van az ember, a kormány feladata, hogy segítséget adjon, és támogassa azt is, hogy a földi életnek méltó legyen a búcsúztatása – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, amikor ravatalozót adott át hétfőn a Borsod-Abaúj Zemplén megyei, mindössze 108 fős Irotán.

Soltész Miklós Szent II. János Pál szavait idézve megjegyezte, egyes médiumok és filmkészítők olyan alkotásokat mutatnak be, amelyek a halált bagatellizálják. Az államtitkár az emberi élet értékére utalva arról beszélt, bármilyen életkorban is van az ember, méltóságra született és ebben a méltóságban kell tőle búcsút venni.

Soltész Miklós „a beruházásra” utalva azt hangoztatta, a kormány számára fontosak a kistelepülések, az ott élő emberek élete, akik mint fogalmazott

„nem a sor végén vannak, hanem a sor elején”.

Az irotai ravatalozót a Magyar falu program keretében a ruszin nemzetiségi önkormányzattal és a püspökséggel összefogva építették meg.

Mint ismert, hazánkban komoly hagyománya van a mindent (is) átadásnak. Novemberben egy házban kialakított kisbolt késztette átadásra a helyi potentátot, de láthattunk már éppúgy IFA-átadást, mint óvodaajtó- vagy árokátadást.

Ez is érdekelhet:
Orbán Viktor ma az azeri elnökkel majomkodott: „egy fokozattal feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal”

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Magyar adófizetők pénzéből épült óvodát adtak át a székelyföldi Kommandón

„Minden templom üzenet”, mondta Soltész Miklós a Rogán Antal szülőfalujában a Szerencsejáték Zrt. támogatásával felújított templomnál

Soltész Miklós: humor, kedvesség, mosoly nélkül a keresztény ember nem keresztény

Soltész Miklós: a 3,4 milliárdos templomfelújítás fontos közösségerősítő eszköz

Soltész: „úgynevezett celebek” helyett Szent Imre herceget kellene követni

350 millió forintot locsol el a kormány „vallásos könnyűzenére”

500 liter misebort küld a magyar kormány Ukrajnába