Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Bűnügy

Tragédia Dunakeszin: fejbe lőtte magát egy őr a rendőrségi kutyakiképző központban

Válságtanács összehívását kéri az államfőtől a Jobbik

Miután semmiféle együttműködésre nem hajlandó a kormány, még a válság kapcsán sem.

Válságtanács összehívását kéri az államfőtől a Jobbik
Fotó: Facebook/Gyöngyösi Márton

Nemzeti válságtanács összehívására kéri a Brazília után most éppen Szlovéniában kujtorgó államfőt a Jobbik elnöke. Gyöngyösi Márton csütörtökön, az Országház előtt tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: levélben fordul a nap folyamán Novák Katalin köztársasági elnökhöz, mert

a kormánypárti képviselőcsoportok távolmaradása miatt értelmét vesztette az általa a múlt héten kezdeményezett pártközi egyeztetés a gazdasági válság kezeléséről, ezért azt lemondta.

A pártelnök azt mondta, hogy a kormányzatban semmiféle együttműködésre nincs hajlandóság, még a jelenlegi válsághelyzetben sem, ez pedig sértő a csaknem kétmillió ellenzéki szavazóra nézve.

Közölte: a nemzeti egységet megtestesítő köztársasági elnököt arra kéri, a pártok, a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseletek bevonásával „keressük meg a megoldást erre a nagyon-nagyon súlyos válságra, amivel láthatóan a magyar kormány nem tud és nem is akar mit kezdeni”.

Magyarország válságban van,

  • a forint árfolyama bezuhant,
  • az infláció elszabadult,
  • az Európai Uniótól a Magyarországot megillető forrásokat a kormány jogállamiságot tipró intézkedései miatt nem tudjuk lehívni,

és az ország halad egy régóta nem látott és tapasztalt recesszió felé – jelentette ki Gyöngyösi Márton, azt hangsúlyozva, hogy nem az Ukrajnában dúló háború, hanem a kormányzat unortodox gazdaságpolitikája miatt alakult ki ez a helyzet.

A kormány látványosan szenved és vergődik, és két nap alatt olyan intézkedések sorozatát hozta meg, amelyek magyar családok százezreit sodorták súlyos válságba – fogalmazott a Jobbik elnöke. Hozzátette: a kisadózó vállalkozók tételes adója rendszerének megszorításával a kormányzat „vállalkozók százezreit hagyta az út szélén”, kilátástalan helyzetben, miközben feladta a rezsicsökkentést is.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!