Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

120 bátor, aljas geci: Megszavazták a kormánypártok az új kata-törvényt

Odavágott a kisvállalkozásoknak a külföldi multikat kiszolgáló „családbarát, nemzeti” kormány.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában 2022. április 3-án.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

120 igen szavazattal, 57 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett a parlament fideszes többsége kedden annak rendje és módja szerint megszavazta a kisadózók megszorítását, ellehetetlenítését jelentő új kata-törvényt.

A Pénzügyminisztérium korábban arról magyarázott, hogy az új szabályozásra azért van szükség, mert a beérkező adatok és a kamarai visszajelzések alapján egyes munkaadók katás jogviszonyba kényszerítették munkavállalóikat, ezzel az államkasszát, a munkavállalókat és a tisztességes adózókat is megkárosították. Az új kata megszünteti a visszaéléseket, emellett kedvezőbb feltételeket kínál a lakosságnak értékesítő legkisebb vállalkozóknak – közölték,

teljesen zárójelbe téve, hogy olyan vállalkozó gyakorlatilag nincs, aki kizárólag lakosságnak értékesít, szolgáltat bármit is, és céges ügyfelei nincsenek, ne lehetnének.

A tételes adó mértéke továbbra is havi 50 ezer forint, holott korábban azzal is hergeltek a katázók ellen, hogy a díj évek óta nem emelkedett – ehelyett most sem emelkedett, sőt, még az eddig opcionálisan választható 75 ezres adószintet is eltörölte az új rendelkezés.

A megszorítást egyébként még a folyamatosan a vállalkozók ellen dolgozó, 11,5 milliós luxusórában a kamarai tagdíjakon élősködő Parragh László is túlzásnak nevezte, ami jól mutatja a dilettáns barbárság mértékét.