Belföld

Orbánnak eldurrant az agya a Parlamentben, saját magukat buktatta le

Belföld

Menczer Tamás ledobta az atomot Magyar Péterre

Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

„Minden templom üzenet”, mondta Soltész Miklós a Rogán Antal szülőfalujában a Szerencsejáték Zrt. támogatásával felújított templomnál

Az biztos, ha mást nem is, remekül üzennek a kormány és az egyházak kapcsolatáról.

RövidenRöviden
„Minden templom üzenet”, mondta Soltész Miklós a Rogán Antal szülőfalujában a Szerencsejáték Zrt. támogatásával felújított templomnál
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Minden templomra szükség van, minden templom üzen és minden templom fontos – magyarázta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Vas megyei Szakonyfaluban, mintha bármi fenyegetné a templomokat, vagy úgy általában az Orbán-kormánynak tótágast pucsító egyházakat ezekben az időkben Magyarországon.

Soltész Miklós a Sarlós Boldogasszonynak szentelt, felújított katolikus templom ünnepén úgy fogalmazott: „nagyon nehéz időket élünk, de én hiszek abban, hogy sok-sok imával a békességet ki lehet könyörögni”!

„Ha egy nép, egy nemzet kiimádkozza a békességet, hiszem, hogy elkerüli a háború pusztítása, ha pedig egy közösség ereje a békesség lelkületét sugározza, megéri templomainkat megújítani és megszépíteni” – ideologizálta meg az államtitkár. Soltész egyébként a Facebook-oldalán két fotót is posztolt az eseményről, ezeken azonban valamiért egyiken sem látható a templom.

Megszépült a szakonyfalui 100 éves templom a Rába-vidéki szlovén közösség összefogásával. Hűségesek templomukhoz, Istenhez, Nemzethez.Köszönöm, Isten áldjon Benneteket!

Posted by Soltész Miklós on Saturday, July 2, 2022

Rogán Valéria, Rogán Antal propagandaminiszter testvére, a 351 lelkes Szakonyfalu polgármestere a megújult templomban tartott püspöki szentmisét követően elárulta: a templomfelújítás 64 millió forintba került, ahhoz több mint 36 millió forint kormányzati támogatást kaptak, és 11 millió forinttal járult hozzá a Szerencsejáték Zrt. is.

A felújítás során megoldották a százéves templom szigetelését, külső és belső festését, felújították az orgonát, a karzatot, az oltárt és a padokat is!

Soltész Miklós: humor, kedvesség, mosoly nélkül a keresztény ember nem keresztény

350 millió forintot locsol el a kormány „vallásos könnyűzenére”

A kormánynak fontos a falvakban élő emberek élete, mondta Soltész, majd átadott egy ravatalozót

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében