Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Aszódi kettős gyilkosság: a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelték el a lányait lemészároló férfival szemben

RövidenRöviden
Helyszínelők dolgoznak az aszódi társasháznál.
Helyszínelők dolgoznak az aszódi társasháznál. Fotó: police.hu

Letartóztatták azt az aszódi férfit, aki a gyanú szerint megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd – sikertelen – öngyilkosságot kísérelt meg.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint hétfőn a Budakörnyéki Járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el a férfival szemben, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat büntetőeljárást.

Felidézik: 2015-2016 folyamán a gyanúsított és felesége házassága megromlott, az asszony két közös gyermekükkel 2018-ban elköltözött férjétől, majd 2019-ben kezdeményezte a házasság felbontását. A bíróság a perben széles körű bizonyítást folytatott le: gyámhatósági, rendőrségi, illetve más bírósági iratokat, pedagógusi véleményt, környezettanulmányt, igazságügyi pszichológus szakértői véleményt szerzett be. A kirendelt szakértő véleménye szerint sem az anya, sem az apa esetében nem volt feltárható pszichés zavar, a gyermekek nevelésére mindkét szülő alkalmas volt, és egyik szülő részéről sem volt kimutatható veszélyeztető tényező a gyermekek vonatkozásában. 2022 áprilisában a Gödöllői Járásbíróság felbontotta a házasságot, a gyermekeket az édesanyjuknál helyezte el, az apa részére kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított.

A terhelt ezt követően elhatározta, hogy gyermekeivel és magával is végez: miután a megalapozott gyanú szerint 2022. május 20-án az éjszakai órákban mindkét gyermekét megölte, másnap délelőtt sikertelenül kísérelt meg öngyilkosságot elkövetni – áll a közleményben.

A bíróság szerint figyelemmel a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Mindemellett a bűncselekmény jellegére és a nyomozás állására tekintettel az ügyészi indítvány szerint a gyanúsítottal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés – letartóztatás – elrendelése indokolt – tették hozzá.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. július 20-ig.

A döntést a közlemény szerint az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

35 éves nő halt meg egy balesetben Aszódnál, az autót vezető másik nő ittas volt

Elképesztő fejlemény az aszódi kettős gyilkosság ügyében: a rendőrök kimentek a helyszínre a lányok eltűnése után, de nem mentek be a lakásba

Megszólalt az Aszódon megölt 14 és 16 éves lányok anyja

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”