Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Elképesztő fejlemény az aszódi kettős gyilkosság ügyében: a rendőrök kimentek a helyszínre a lányok eltűnése után, de nem mentek be a lakásba

Ha valakinek nem tűnik fel a „kiáramló szag”, még most is eltűntként keresnék a lányokat.

Helyszínelők dolgoznak az aszódi társasháznál.
Helyszínelők dolgoznak az aszódi társasháznál. Fotó: police.hu

A rendőrség kiment az apa aszódi lakásához, de „nem merült fel olyan körülmény, amely indokolta volna a lakásba történő erőszakos bejutást”, pedig a két gyerek ekkor már valószínűleg halott volt – ezt válaszolta az Országos Rendőr-főkapitányság a hvg.hu azon kérdésére, hogy ha az anya már napok óta kerestette a gyermekeit, akkor a rendőrök vajon az apjuknál nézték-e őket.

Előzőleg a Blikk írt arról, hogy az anya bejelentése nyomán a rendőrség már napok óta kereste a lányokat, akik május 20-án érkeztek láthatásra az apjukhoz. A férfi a gyanú szerint még aznap éjjel végezhetett a 14 éves Tímeával és a 16 éves Júliával, majd valaki közel egy héttel később arról tett bejelentés, hogy „furcsa szagot érzett kiáramlani” a lakásból.

A hvg.hu ezután érdeklődött a hatóságnál, ahonnan azt a választ kapták:

„Az elsődleges intézkedések a bejelentést követően megtörténtek. Az akkor ismert adatok alapján nem merült fel olyan körülmény, amely indokolta volna a lakásba történő erőszakos bejutást. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a sértettek ekkor már nem voltak életben. (…) A jelenlegi ismereteink szerint az elsődleges intézkedések megfeleltek a szabályoknak.”