Ez még kellett: Magyarország megpályázza a 2036-os olimpia rendezését

Régóta nem épültek már stadionok.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) és édesapja, Orbán Győző (b), valamint Kovács Ferenc, a Videoton korábbi edzője (j) a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) és édesapja, Orbán Győző (b), valamint Kovács Ferenc, a Videoton korábbi edzője (j) a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én. Fotó: MTI/Beliczay László

„Döntött a MOB: Magyarország megpályázza a 2036-os olimpiát”

– írta Facebook-oldalán a ma már nagyot ment Nacsa Lőrinc.

🥇 Döntött a MOB: Magyarország megpályázza a 2036-os olimpiát. 🇭🇺

Posted by Nacsa Lőrinc on Saturday, May 28, 2022

A KDNP frakcióvezetője ennél bővebben egyelőre nem részletezte a dolgot (Gyurcsány Ferenc ezek szerint még nem támadta meg az olimpiát!), de a Blikk megjegyzi, hogy a következő nyári olimpia Párizsban lesz 2024-ben, és mivel mindenképp két ciklusnak kell eltelnie két európai rendezés között, 2036-ban lesz legkorábban lehetőség ismét olimpiát rendezni az öreg kontinensen.

A lap szerint a MOB elnöke, Gyulay Zsolt ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy „Magyarországnak erkölcsi kötelessége” pályázni (bármilyen erkölcsi tartalma is legyen egy folyamatosan legatyásodott, éppen a héten is megszorításokat bejelentő ország esetében borítékolhatóan veszteséges olimpiarendezésről álmodozni).

Emlékezetes, a 2024-es budapesti olimpia tervét a Momentum aláírásgyűjtése akadályozta meg: akkora volt ugyanis a rendezés elutasítottsága, hogy a kormány inkább még azelőtt visszavonta a pályázatot, hogy népszavazásra kerülhetett volna sor az ügyben.

Kapcsolódó hírek