Nacsa Lőrinc nagyon begurult: nem fogják hagyni, hogy Gyurcsány Ferenc terve megvalósuljon!

Nem szólt neki senki, hogy nem Gyurcsány nyerte a választást.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.
Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője. Fotó: Facebook/Nacsa Lőrinc

Gyurcsányék „zsigerből” elutasítják a rezsicsökkentést, mindig is ellene voltak, inkább a multikat támogatják – magyarázta a KDNP frakciószóvivője szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

„Gyurcsány a kezdetektől, 2013-tól támadja a rezsicsökkentést, mert szerinte egy jól működő gazdaságban kell a haszon. Azt is mondták, hogy szerintük átverés a rezsicsökkentés és meg sem történt. Ők inkább a multik extraprofitja miatt aggódnak, nem a magyar emberek megélhetéséért” – fogalmazott a politikus, erősen zárójelbe téve, hogy a „magyar emberek megélhetését” most a rekord magas infláció sújtja legjobban, amire Nagy Márton miniszter saját bevallása szerint sem lesz hatással a bejelentett megszorítás extraprofit adó.

Nacsa mindenesetre eljátszott a gondolattal, hogy „ha most Gyurcsányék kormányon lennének”, akkor eltörölnék a rezsicsökkentést, utat nyitva a világpiaci – most nagyon magas – áraknak!

Ezért támadják most is „zsigerből” a rezsivédelmi alapot, az extraprofitra kivetett különadót és a kormány magyar embereket védő politikáját – mondta Nacsa Lőrinc, hozzátéve, nem fogják hagyni, hogy Gyurcsány Ferenc terve megvalósuljon, meg fogják védeni a rezsicsökkentést (az ellenzékben lévő, semmilyen döntéshozói pozícióval nem rendelkező DK-s pártelnöktől).

Kapcsolódó hírek