Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Időjárás

Harmadfokú, piros riasztást adtak ki az ónos eső veszélye miatt

Betiltaná a 18 év alattiak számára az energiaitalt a Fidesz-KDNP

RövidenRöviden
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a minisztérium beruházástámogatói szerződésének átadásán a HELL Energy Magyarország Kft. szikszói székházában 2020. szeptember 14-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a minisztérium beruházástámogatói szerződésének átadásán a HELL Energy Magyarország Kft. szikszói székházában 2020. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Vajda János

Az energiaitalok vásárlásának és fogyasztásának 18 éves kor alatti betiltását javasolja Hollik István és Nacsa Lőrinc, a kormánypárti frakciószövetség két képviselője; ezt a politikusok közös keddi videónyilatkozatukban jelentették be.

„Mind a ketten háromgyermekes édesapák vagyunk, így a gyermekvédelem nálunk a politikai feladaton túl szülői kötelességet is jelent” – magyarázta Hollik, hozzátéve: „jól látják a gyermekekre leselkedő veszélyeket”, amelyek egyike az energiaitalok akár mindennapos fogyasztása.

Gyermekvédelmi javaslatot tettünk a frakciószövetségünknek: Vizsgálják meg az energiaital vásárlásának és fogyasztásának tiltását 18 éves kor alatt!Nacsa Lőrinc

Posted by Hollik István on Tuesday, October 3, 2023

Megemlítette: az elmúlt négy esztendőben a mentőszolgálat évente átlagosan száz esetben látott el 18 év alatti gyereket energiaital fogyasztása miatt. Ez teljesen világossá teszi, hogy a termékek fogyasztása ebben a korosztályban egészségügyi kockázatot jelent – mondta.

Frakciótársa, Nacsa Olivér Lőrinc arra emlékeztetett: egy éve Hatvanban szívleállás miatt halt meg az iskolában egy 14 éves fiú, aki az eset előtt is energiaitalokat ivott. A tanárok pedig arról számolnak be: gyakori, hogy „a gyerekek 10-11 óra környékén elalszanak az órán”, mert akkor múlik el az iskolakezdés előtt elfogyasztott energiaitalok hatása.

„Egyértelmű tehát, hogy ebben az ügyben lépnünk kell” – jelentette ki Nacsa Lőrinc, az alkoholtermékekhez hasonló besorolás mellett érvelve.

Hogy az otthoni pálinkafőzést és úgy általánosságban a magyar lakosság körében igen népszerű, a családon belüli erőszak hathatós katalizátorát, az alkoholfogyasztást miért nem tekinti hasonlóan károsnak a Fidesz-KDNP, az rejtély.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

24.hu: fejenként egymillió forintot kér a veszprémi érsek az egyházmegye papjaitól

Kvíz: Ki mondta? Orbán Viktor vagy egy gyakorló elmebeteg?

Értékeket elzárni, jószágokat őrizni: országjárásra indul a Fidesz-KDNP hétfőtől

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

„Faszagyerek, igazi államférfi” – ezek Orbán Viktor legjobb tulajdonságai a fideszesek szerint