Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Visszahívták Borkait a Magyar Olimpiai Bizottságból

Harta ViktorHarta Viktor

Az Index információja szerint a Magyar Torna Szövetség visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottságból a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt volt MOB-elnököt.

Az 1988-ban lólengésben maximális pontszámmal olimpiai aranyat szerző Borkai 2010. novembere és 2017. májusa között volt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, miközben Győrt polgármesterként vezette. 2017 májusában a közgyűlés leszavazta, utódja Kulcsár Krisztián lett. Borkai megtartotta a MOB-tagságát, amihez a Magyar Torna Szövetség juttatta.

Az Index szerint Ezt a tagságát vonta most meg tőle a szövetség, a döntést pedig a MOB elfogadta.

Megszólalt a MOB

Az Index cikke után közleményben tudatta a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy Borkai Zsolt keddtől már nem tagja a szervezetnek. Hozzátették:

„Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi, vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük.”

Borkai Zsolt olimpiai járadékának esetleges megvonásával kapcsolatban a MOB azt közölte: az „olimpiai járadékkal összefüggő minden feladatot a sportpolitikáért felelős miniszter lát el 2017. január 1. óta. Az olimpiai járadékok megállapításának, folyósításának, vagy azok megszüntetésének kérdésében a jelenlegi törvényi szabályozás alapján a Magyar Olimpiai Bizottságnak nincs hatásköre eljárni”.

A MOB jelezte azt is, hogy megkereste a szervezetet Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, és az olimpiai járadékról szóló törvénymódosítása tervezetének véleményezését kérte.

„A törvénymódosítás tervezetéről kialakított véleményünket meg fogjuk küldeni a képviselőnek” – közölték ezzel kapcsolatban, így elviekben ha új törvény születik, azzal még elérhető, hogy Borkai olimpiai életjáradékát is megvonják.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Kitálalt Borkai Zsolt felesége: egy ideig gyűlölte, de most már nagyon szereti a férjét

Ittasan, káromkodva kampányolt a színpadon Borkai Zsolt mellett a Fideszből frissen kirakott képviselő

Borkai Zsolt is pálcát tört Tóth Gabiék válása felett

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter