Táskákban külföldre hordott pénzekről ír a Borkai-botrányt robbantó blog

Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere és felesége.
Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere és felesége. Fotó: Facebook/Borkai Zsolt

A győri fideszes polgármesterről, Borkai Zsoltról szivárogtató blog legfrissebb bejegyzésében arról ír, hogy a szexbotrányba keveredett és korrupciós vádakkal illetett polgármester családjával és üzlettársaival

évente elutazott több hétre a Maldív-szigetekre, de nem csak búvárkodni: táskában hordták ki a pénzt.

A névtelen blog állítása szerint Borkai a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként diplomataútlevele segítségével juttathatta fel a repülőgépre a készpénzt, érkezés után pedig egyből a bankba vezetett az útjuk.

„Legalább két bankban tartja Borkai a korrupcióból származó vagyonát, és ott van még annak az offshore cégnek is a bankszámlája, amivel a győri földügyletet varázsolták meg”

– állítja a blog anélkül, hogy megnevezné a pénzintézeteket.

Közben a korábbi, a jachtos orgiáról készült szexvideók eltűntek a pornómegosztó oldalról, de felkerültek egy másikra. Ráadásul az egyik videóban egy női kéz is látható a kamera előtt, így valószínű, hogy egy nő készítette a kompromittáló videókat.

Várható volt a Borkai-ügy robbanása?

Az Index arról ír, a választási hajrát megelőzően valakik már házaltak a szexorgiáról készült felvételekkel, ezt Borkai és köre is tudta, állítólag már tavaly híre ment annak, hogy a polgármesterről és Rákosfalvyról „nagyon komoly információkat” árulnak.

A lap úgy tudja, a Fideszben is számoltak vele, hogy előkerülhet az anyag az önkormányzati választás előtt, de az Index információi szerint ellenzéki körökben is ment az a szóbeszéd, hogy valami kijön Borkaiékról.

Kapcsolódó hírek