Havi egymilliót kapott Borkai Zsolt 24 éves fia egy tetszhalott cégtől

Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere és családja az orgia-botrány után tüntetőleg közzétett fotón. Balról Borkai Ádám.
Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere és családja az orgia-botrány után tüntetőleg közzétett fotón. Balról Borkai Ádám. Fotó: Facebook/Borkai Zsolt

A VálaszOnline derítette ki, hogy a szexbotrányba keveredett győri fideszes polgármester, Borkai Zsolt fia, a 24 éves Borkai Ádám lassan negyedik éve egy olyan offshore-hátterű cég tisztségviselője, melynek 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban sem volt semmilyen bevétele,

ennek ellenére a fiú mégis havi egymilliós fizetésnek örülhetett a cég ügyvezetőjeként.

A lap mindebből azt a következtetést vonta le, hogy a céget valószínűleg csak azért tartják fent, hogy fizetni tudják a Borkai-gyereket. Hogy Borkai Ádám a mai napig mekkora fizetés vett fel így, az majd csak a 2019-es pénzügyi beszámolóból fog kiderülni.

A VálaszOnline azt is észrevette, hogy a szóban forgó cég (az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft.) luxemburgi hátterű, székhelye pedig megegyezik a jachtos „kényeztető partin” szintén részt vevő Rákosfalvy Zoltán ügyvéd hivatalos irodai címével.

A cég közvetlen tulajdonosa pedig a hasonló nevű, offshore-jellegű luxemburgi társaság, az Akonia S.A., melynek a cégbírósági adatok szerint a magyarországi meghatalmazottja ugyancsak Rákosfalvy Zoltán.

A luxemburgi céget a közelmúltig egyébként az a Kacsóh Gábor igazgatta, aki Rákosfalvy mellett az SR Group S.A. nevű, szintén luxemburgi társaságban is igazgatótanácsi tag volt. Ez a cég arról hírhedt, hogy ennek a magyarországi leánycégénél csapódott le a győri Audi-gyár területbővítésének haszna.

Kapcsolódó hírek