Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Havi egymilliót kapott Borkai Zsolt 24 éves fia egy tetszhalott cégtől

Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere és családja az orgia-botrány után tüntetőleg közzétett fotón. Balról Borkai Ádám.
Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere és családja az orgia-botrány után tüntetőleg közzétett fotón. Balról Borkai Ádám. Fotó: Facebook/Borkai Zsolt

A VálaszOnline derítette ki, hogy a szexbotrányba keveredett győri fideszes polgármester, Borkai Zsolt fia, a 24 éves Borkai Ádám lassan negyedik éve egy olyan offshore-hátterű cég tisztségviselője, melynek 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban sem volt semmilyen bevétele,

ennek ellenére a fiú mégis havi egymilliós fizetésnek örülhetett a cég ügyvezetőjeként.

A lap mindebből azt a következtetést vonta le, hogy a céget valószínűleg csak azért tartják fent, hogy fizetni tudják a Borkai-gyereket. Hogy Borkai Ádám a mai napig mekkora fizetés vett fel így, az majd csak a 2019-es pénzügyi beszámolóból fog kiderülni.

A VálaszOnline azt is észrevette, hogy a szóban forgó cég (az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft.) luxemburgi hátterű, székhelye pedig megegyezik a jachtos „kényeztető partin” szintén részt vevő Rákosfalvy Zoltán ügyvéd hivatalos irodai címével.

A cég közvetlen tulajdonosa pedig a hasonló nevű, offshore-jellegű luxemburgi társaság, az Akonia S.A., melynek a cégbírósági adatok szerint a magyarországi meghatalmazottja ugyancsak Rákosfalvy Zoltán.

A luxemburgi céget a közelmúltig egyébként az a Kacsóh Gábor igazgatta, aki Rákosfalvy mellett az SR Group S.A. nevű, szintén luxemburgi társaságban is igazgatótanácsi tag volt. Ez a cég arról hírhedt, hogy ennek a magyarországi leánycégénél csapódott le a győri Audi-gyár területbővítésének haszna.