Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Áder János szatírnak öltözött és még utoljára arról beszélt: fontos a teljesítmények elismerése

RövidenRöviden
Áder János köztársasági elnök és Folly Réka, az arborétum örököse az államfői látogatás alkalmából örökbe fogadott himalájai cédrus előtt a badacsonytomaji Folly Arborétumban 2022. április 27-én.
Áder János köztársasági elnök és Folly Réka, az arborétum örököse az államfői látogatás alkalmából örökbe fogadott himalájai cédrus előtt a badacsonytomaji Folly Arborétumban 2022. április 27-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A teljesítmények elismerésének fontosságáról magyarázott Áder János köztársasági elnök szerdán a badacsonytomaji Folly Arborétumban tett látogatásán.

Az ő „teljesítményét” mondjuk szépen elismerte az Orbán-kormány egy 720 négyzetméteres liftes budai villával, de most nem erre gondolt a Nemzet Közhelygenerátora, hanem hogy hát neki már a megválasztása utáni első vidéki látogatása is a Tolna megyei Belecskára vezetett, ahol a hátrányos helyzetű faluban egy elhivatott polgármester segítségével tudtak munkát adni a helyieknek.

Na, és akkor most az elnöki ciklusa végéhez közeledve szintén egy vidéki teljesítményre, a badacsonytomaji Folly Arborétumra kívánja felhívni a figyelmet – így jön ki az elismerés-életmű keretes szerkezete.

Áder a Folly Arborétum történetét önmagában is egy „kis magyar történelemnek” nevezte, majd röviden beszélt az 1905-ben magánkezdeményezésre épült parkról. Megjegyezte: bár háborús károk nem érték, a parkot a háború után államosították, és „kalandos körülmények közt” került vissza a családhoz, akik azóta is fejlesztik, bővítik a gyűjteményt, amelyet borászattal, valamint vendéglátóhellyel egészítettek ki.

Több mint száz év teljesítményét mutatja, hogy a tavalyi adatok szerint százezernél is több látogatója volt a badacsonytomaji Folly Arborétumnak – magyarázta Áder János, egyszersmind megkoronázva ezzel a rettentő fontos információval mindazt a semmit, amit államfőként képviselt.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Áder János védelmébe vette a magyarországi akkumulátorgyárakat

Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására

Áder kihirdette az új Országgyűlés alakuló ülésének időpontját

Itt a bejelentés: ő lesz az új kormányszóvivő

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot