Bulvár

Leittasodó, ablakban mászó Varga Juditról, HVG-s propagandistáról ír Magyar Péter

Belföld

Döbbenetes fotót tett közzé Magyar Péter a tegnapi tüntetésről

Bulvár

Állami kitüntetést kapott Mága Zoltán, így hálálkodott érte

Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására

Aki a felkérést elfogadta.

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Áder János köztársasági elnök pénteken felkérte az új kormány megalakítására Orbán Viktor kormányfőt, az országgyűlési választáson győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét, aki

a felkérést elfogadta.

A Sándor-palotában tartott találkozó után – Áder János társaságában tett – sajtónyilatkozatában Orbán Viktor azt hangsúlyozta: a veszélyek évtizede áll előttünk, háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, mutatkoznak egy komoly energiaválság jelei és emiatt „gyötrelmek előtt állnak” az európai gazdaságok, valamint a járványok korából sem lábaltunk még ki.

Hozzáfűzte: Áder János államfőnek olyan kormány megalakítására tett ígéretet, amely összeségében és tagjaiban külön-külön is képes arra, hogy megvédje Magyarországot az előttünk álló veszélyes évtizedben is.

Áder János közölte: az alkotmányos szabályok a köztársasági elnököt jogosítják fel, hogy az Országgyűlésnek a miniszterelnök személyére javaslatot tegyen, és ő felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására, aki ezt elfogadta. A hétfői alakuló ülésen is azt javasolja az új Országgyűlésnek, hogy Orbán Viktort válassza meg miniszterelnöknek – mondta.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán bejelentette, hogy fel akar lázadni

Svájcba menekítette vagyona egy részét a Spar Orbánék elől – itt a kormány válasza

Orbán Viktor videón mutatta meg, hogyan készült a tegnapi tébolyult beszédére

Veszélyben lehet Magyar Péter élete, 24 órás védelmet kap

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben

Balog már akkor a pedofilsegítő érdekében kavart, amikor még tanácsadó sem volt – a DK válaszokat követel