Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Az ellenzék, ami már a 4. kétharmadot hozta össze: „Mindent megteszünk, hogy hasonló többet ne fordulhasson elő”

Mindenekelőtt kiértékelik az eredményeket, felvázolnak és tanulságokat vonnak le.

Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (b4), Karácsony Gergely főpolgármester (j2), valamint képviselőjelöltek: Tordai Bence (Párbeszéd), Vajda Zoltán (MSZP), Hadházy Ákos (Momentum és Mindenki Magyarországa Mozgalom), Hajnal Miklós (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Jámbor András (Párbeszéd) az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án.
Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (b4), Karácsony Gergely főpolgármester (j2), valamint képviselőjelöltek: Tordai Bence (Párbeszéd), Vajda Zoltán (MSZP), Hadházy Ákos (Momentum és Mindenki Magyarországa Mozgalom), Hajnal Miklós (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Jámbor András (Párbeszéd) az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közös közleményben mosakodik a Magyarországra a negyedik Fidesz-kétharmadot rászabadító ellenzék, miután vasárnap ismét „nem találkozott közönségigénnyel” a tevékenységük.

Mint írják, nem tagadható el, hogy a vasárnapi választáson Magyarország jövője szempontjából lesújtó eredmény született: „április 3-án nem sikerült leváltanunk a magyar történelem legkorruptabb kormányát”.

Úgy számolták, sokan csalódottak emiatt, ugyanakkor hálásak mindenkinek, aki tenni akart egy jobb Magyarországért. Köszönjük a választóknak a bizalmat, köszönjük az aktivistáknak a rengeteg befektetett időt és energiát, valamint a szavazatszámlálók munkáját is – írták.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán 2022. április 3-án.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán 2022. április 3-án.Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint négyévente mindig, most is megnyugtattak, hogy kötelességük levonni a tanulságokat. „Mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölő szervezetként indult a választáson, ezt a munkát is közösen kell elvégeznünk” – írták még mindig ők, magukról.

A közleményből az is kiderült, hogy az ellenzéki pártok elnökei és társelnökei már a választás másnapján összeültek, hogy „elkezdjék ezt a munkát, kiértékeljék az eredményeket, valamint hogy felvázolják az előttünk álló időszak főbb feladatait és hat párt további együttműködésének kereteit”!

„Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő”

– cinikuskodtak.