Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Fideszesek eddig több mint 1500 ellenzéki plakátot rongáltak meg

Lentiben videóra is vették, ahogy őrjöngő kormánypártiak lerugdossák az ellenzéki hirdetőtáblát.

Keresztény konzervatív választópolgárok Lentiben.
Keresztény konzervatív választópolgárok Lentiben.

A Fidesz és a „hozzá köthető személyek” egyre több választási plakátot rongálnak meg: Jámbor András, a budapesti 6. választókerületben induló ellenzéki képviselőjelölt csütörtökön arról beszélt, hogy az orbánisták eddig több mint 1500 ellenzéki plakátot matricáztak át, vágtak le vagy ragasztottak rájuk szórólapokat.

A Fidesz 12 év kormányzás után nem képes másra, csak „rongálásra, lopásra és hazudozásra”

– emlékeztetett Jámbor.

STOP plakátrongálás! – demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatót tartunk Szabó Tímeaval és Dorosz Dáviddal#április3 #kormányváltás2022 #EgységbenMagyarországért #Párbeszéd

Posted by Jámbor András on Thursday, March 24, 2022

Dorosz Dávid, a Párbeszéd kampányfőnöke arról beszélt, hogy szinte minden jelöltjük plakátjait rongálják. Szerinte ezeket a cselekedeteket a félelem vezérli, a Fidesz 12 év után nem a teljesítményével, hanem a rongálással és „ennek a gyűlöletkampánynak az elindításával” próbál szavazatokat szerezni. A választáson a Pest megyei 5. választókerületben induló ellenzéki jelölt azt mondta, ezt a „gyűlölet- és szennykampányt” Orbán Viktor és Rogán Antal indította el, aki lenézi a választókat és azt gondolja, hogy ilyen „agresszív, putyini módszerekkel” kell megnyerni a választást.

PLAKÁTRONGÁLÓKAT VIDEÓZTAK LE LENTIBEN!Országszerte gyakoriak a plakát rongálások, minden pártot érintenek, ugyanúgy tépik, rúgják a FIDESZ-KDNP kampányképeit, mint akár az Egységben Magyarországért szavazásra buzdító képeit. A zalai Lentiben például a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) Zala megyei szervezete tett közzé egy videót a Facebookon, amelyen az látható, hogy egy nemrégiben elhelyezett választási plakátot rugdosnak le ismeretlenek egy oszlopról, majd fenyegető mozdulatokat tesznek a videó készítője felé. A választási plakáton Márki-Zay Péter mellett Csidei Irén látható, aki az Egységben Magyarországért választási pártszövetség egyéni képviselőjelöltje Zala megye egyes számú egyéni választókerületében. A 24.hu telefonon elérte a videó készítőjét, Takács Lászlót, aki az MMM aktivistájaként mutatkozott be. Elmondása szerint a videó még március 13-án vasárnap délután készült, amikor az aktivista egy momentumos társával együtt választási plakátokat helyezett el a Zala megyei Lentiben.A helyi illetőségű Takács azt mondta, hogy már elhelyezett egy plakátot, majd egy másiknak keresett helyet, s miután azt is elhelyzete egy oszlopon, akkor léptek oda hozzá a szintén helyi lakosok, és felszólították, hogy távolítsa el a hirdetést, mivel az meglátásuk szerint magánterületen van. Ez vezetett végül a szóváltásig és a választási plakát megrongálásáig, amiről a videó készült. Takács állítása szerint a plakátokat a vonatkozó szabályoknak megfelelően, közterületen helyezték el, magánterületről szó sem volt.Forrás: VIA 24.hu https://24.hu/belfold/2022/03/21/plakatrongalas-zala-megye-lenti-ellenzek-kampany/?fbclid=IwAR1Pe9F_ocu0c97IwCB3ioA8DrcXEYJZN_jj7RpfA5-w9kl3AIB6kRNI-jY

Posted by Szeretlek Zala on Monday, March 21, 2022

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, hogy Orbán Viktor az elmúlt 12 évben nem kormányzott, csak „gyűlöletet keltett, uszított és pusztított”. Vlagyimir Putyin orosz elnök „utolsó európai barátja most is, a kampányban, csak a pusztításra képes” – jelentette ki a képviselő, aki hangsúlyozta, hogy ők egyetlen egyszer sem rongálták meg a Fidesz plakátjait.

Az esemény végén a három politikus egy „Stop plakátrongálás! Kedves Fidesz! Ti romboltok, mi építünk!” feliratú molinót ragasztott ki a Karmelita kolostor előtti ideiglenes kerítésre.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz