Fideszesek eddig több mint 1500 ellenzéki plakátot rongáltak meg

Lentiben videóra is vették, ahogy őrjöngő kormánypártiak lerugdossák az ellenzéki hirdetőtáblát.

Keresztény konzervatív választópolgárok Lentiben.
Keresztény konzervatív választópolgárok Lentiben.

A Fidesz és a „hozzá köthető személyek” egyre több választási plakátot rongálnak meg: Jámbor András, a budapesti 6. választókerületben induló ellenzéki képviselőjelölt csütörtökön arról beszélt, hogy az orbánisták eddig több mint 1500 ellenzéki plakátot matricáztak át, vágtak le vagy ragasztottak rájuk szórólapokat.

A Fidesz 12 év kormányzás után nem képes másra, csak „rongálásra, lopásra és hazudozásra”

– emlékeztetett Jámbor.

STOP plakátrongálás! – demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatót tartunk Szabó Tímeaval és Dorosz Dáviddal#április3 #kormányváltás2022 #EgységbenMagyarországért #Párbeszéd

Posted by Jámbor András on Thursday, March 24, 2022

Dorosz Dávid, a Párbeszéd kampányfőnöke arról beszélt, hogy szinte minden jelöltjük plakátjait rongálják. Szerinte ezeket a cselekedeteket a félelem vezérli, a Fidesz 12 év után nem a teljesítményével, hanem a rongálással és „ennek a gyűlöletkampánynak az elindításával” próbál szavazatokat szerezni. A választáson a Pest megyei 5. választókerületben induló ellenzéki jelölt azt mondta, ezt a „gyűlölet- és szennykampányt” Orbán Viktor és Rogán Antal indította el, aki lenézi a választókat és azt gondolja, hogy ilyen „agresszív, putyini módszerekkel” kell megnyerni a választást.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, hogy Orbán Viktor az elmúlt 12 évben nem kormányzott, csak „gyűlöletet keltett, uszított és pusztított”. Vlagyimir Putyin orosz elnök „utolsó európai barátja most is, a kampányban, csak a pusztításra képes” – jelentette ki a képviselő, aki hangsúlyozta, hogy ők egyetlen egyszer sem rongálták meg a Fidesz plakátjait.

Az esemény végén a három politikus egy „Stop plakátrongálás! Kedves Fidesz! Ti romboltok, mi építünk!” feliratú molinót ragasztott ki a Karmelita kolostor előtti ideiglenes kerítésre.

Kapcsolódó hírek