Kultúra

Őrjöngve esett neki az RTL-nek Vidnyánszky Attila, miután arról kérdezték, miért nem ő hívta fel Kulka Jánost, ahogy szokás

Baleset

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Itt a „digitális krumpli”: mindenkinek ingyenes 1 gigabyte mobilinternetet adna az ellenzék

Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A digitális állami szolgáltatások fejlesztését ígéri az egységes ellenzék a programjában, erről beszélt Hajnal Miklós a hat ellenzéki párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom alkotta Egységben Magyarországért csütörtöki, digitalizációról szóló sajtótájékoztatóján.

A Napi.hu azt írja,

kormányváltás után egyebek mellett mindenkinek ingyen biztosítanának 1 gigabyte-os mobilinternet csomagot,

az iskolások laptopot vagy tabletet kapnak, a digitális egészségügyi rendszert alkalmassá tennék távvizitekre és távdiagnosztikára is!

A Momentum elnökségi tagja és képviselőjelöltje arról is beszélt, bár a magyar kormány az előző, európai uniós finanszírozási ciklusban tízszer többet költött különböző közigazgatási és közszolgáltatási fejlesztési célokra, mint a világ egyik legjobban digitalizált állama, Észtország, a forrásokat mégsem osztották el jól. Az ellenzék politikus szerint Magyarország ezért is kullog az uniós rangsor közepén, végén ezen a téren.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!