Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Meglepő figurák is feltűnnek Orbán Viktor udvarában – „független elemzők” és ismert celebek is eligazításra járnak hozzá

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója (j) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2021. november 16-án. A megbeszélésen Magyarország digitális fejlesztésének kihívásait, illetve az e téren elért közös eredményeket tekintették át.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója (j) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2021. november 16-án. A megbeszélésen Magyarország digitális fejlesztésének kihívásait, illetve az e téren elért közös eredményeket tekintették át. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Két hétig forgatott a Telex az azóta teljesen elkerített Karmelita kolostornál, hogy kiderüljön, kik járultak mostanában a miniszterelnök színe elé. Ez az egyik utolsó pont, ahol még meg lehet állítani pár szóra az ország vezető politikusait, már ha szóba állnak egyáltalán kormánykritikus médiumokkal.

A videós összeállításban házi elemzők, pártpropagandisták és intézőemberek bukkannak fel, köztük egészen meglepő arcok is.

A riport szerint erős a gyanú, hogy Orbán Viktor a pártügyeket is innen intézi. Erre utal például Novák Katalin novemberi Facebook-bejegyzése, amely arról tanúskodik, hogy a Karmelitában ülésezett a Fidesz elnöksége a tisztújító után. Majd egymás után jelentek meg fontos fideszes politikusok Orbán hivatalában. Pedig ez nem egy pártiroda, hanem az adófizetők pénzéből fenntartott kormányzati hivatal.

A riportban feltűnik Kocsis Máté, Hollik István, Dömötör Csaba, Kubatov Gábor, valamint Kubatov személyi titkára, Kindlovits Máté is. Utóbbiról azt tartják, akkor veszi kézbe a dolgokat, ha kényes ügyeket kell elintézni: ott volt például azon a 2013-as Bajnai Gordon-fórumon, ahol fideszes aktivisták libázással igyekeztek megzavarni a rendezvényt. De a Telex szerint Kindlovits összefüggésbe hozható azokkal a kopaszokkal is, akik 2016-ban megakadályozták az MSZP-s Nyakó István vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezését.

Olyan személyek is megfordultak ugyanakkor a Karmelitánál, akiket a kormánypárt igyekszik nem Fidesz-közeliként láttatni. Saját belépőkártyája van például a NER ellenségeiről lejárató anyagokat készítő Kunfalvi Nórának és annak a Szánthó Miklósnak is, aki „független elemzőként” szokta felmondani a kormánypropagandát a köztévében. Ugyancsak megfordult Orbán hivatalánál Mráz Ágoston Sámuel, aki a szintén rettentő „független” Nézőpont Csoport Zrt. vezérigazgatója és a Nézőpont Intézet elemzője.

Hogy celebekből se legyen hiány, Fásy Ádámot is elcsípték egyik reggel a Karmelitánál, aki gagyi szórakoztató műsoraival várt ismertté. Fásy korábban amúgy még az MSZP mellett korteskedett, de néhány éve jó érzékkel átpártolt Orbánékhoz.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró